• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Şehit Aileleri Derneğinden Taziyeye Giden Vekile Tepki

Şehit Aileleri Derneğinden Taziyeye Giden Vekile Tepki
Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Ankara'da 29 kişinin ölümü ile sonuçlanan bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristin...

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Ankara'da 29 kişinin ölümü ile sonuçlanan bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristin evine taziyeye giden HDP'li vekile tepki gösterdi.

Dernek binasında basın açıklaması yapan Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği ile yerel bir televizyonun katkılarıyla terörle mücadelede şehit olan Sivaslı asker ve polislerin hikayelerinin anlatılacağı bir program düzenleneceğini söyledi.

Ankara'da 29 kişinin ölümü ile sonuçlanan bombalı saldırıyı gerçekleştiren terörist için kurulan taziyeye giden HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'e tepki gösteren Hızal, şöyle konuştu:

"Terörle mücadele noktasında PKK terör örgütüne destek veren, destekleyen ve onu öven kim varsa, bu ülkenin bölünmesi için bir ifade kullanıyorsa, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin anayasal hakları çerçevesinde yargılanmasını istiyoruz. Bu milletvekilleri Türkiye Cumhuriyeti Devletini bölmek ve parçalamak için her hainliği yapıyor. Her türlü alçaklığı yapıyor. Şuan gerek Sur'da, gerek Cizre'de ve bundan sonraki süreç içerisinde Güneydoğumuzun bazı illerinde faaliyet gösterecekler. Buna önlem alınması gerektiğini yıllardır tekrarlıyoruz."

"TERÖRİSTİN KÜRSÜDE KONUŞMASI YÜREĞİMİZİ PARÇALIYOR"

Terörü destekleyen vekiller hakkında fezleke hazırlanması gerektiğini belirten Hızal, şunları söyledi:

"Milletvekili olması hiçbir şey değiştirmiyor. Bakan olması hiçbir şeyi değiştirmiyor. Biz vatandaş olarak bizlerin verdiği oyla Türkiye Büyük Millet Meclisinin içerisindeki şuan bizim gördüğümüz üç siyasi partinin bu kişiler hakkında gerekli fezlekelerin hazırlanmasını yıllardır söylüyorum. Milletvekillerimiz üzerlerine düşen görevi layıkıyla yapmak zorunda. Yoksa şehitlerimizin, gazilerimizin vebali her zaman üzerlerinde olacak. Bu ülkede sürekli kan ve gözyaşıyla biz şehit ailelerimiz, şehit babalarımız, şehit eşlerimiz kalmak zorunda değiliz. Bu şehitlerimizin de demokratik hakkı vardı. Bu annelerimizi, babalarımızın, eşlerimizin, çocuklarımızın da demokratik hakkı var. O zaman bunların demokratik haklarını kim savunacak. Türkiye Büyük Millet Meclisinde duran teröristin terörü destekleyen birinin çıkıp o kürsüde durması bizim yüreğimizi parçalıyor. Bu konuda siyasilerimizi gerekli adımları bir an önce atmaya çağırıyoruz. Yoksa bu millet siyasetçilere gerekli dersi verecektir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim