• BIST 8718.11
  • Altın 2247.195
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1971
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Şehit Aileleri Derneği’nden ‘Gülten Kışanak’ yorumu

Şehit Aileleri Derneği’nden ‘Gülten Kışanak’ yorumu
Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, Diyarbakır Belediye Başkanı Gülten Kışanak'ın gözaltına alınmasına...

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, Diyarbakır Belediye Başkanı Gülten Kışanak'ın gözaltına alınmasına ilişkin olarak, "Terör örgütüne açıkca destek veren belediye başkanının gözaltına alınması bizleri sevindirdi" dedi.

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, "Yıllardan beri vatanımızın birliğine kast eden şer odakları ve terör örgütlerine karşı devletimiz mücadele ediyor. Bu mücadelenin devamıda siyasi kanadıydı. Biz şehit aileleri ve gaziler olarak her fırsatta "Terör örgütünün sözcülüğünü yapan, terör örgütüne destek veren, terör örgütüne o bölgede saha genişleten ve istihbarat sağlayan siyasi kanadınada müdahale edilmedilir" diye söylüyorduk. Dün akşam Diyarbakır belediye başkanının gözaltına alınması biz şehit aileleri ve gazileri sevindirdi. Çünkü terör örgütüne en büyük destek veren belediyelerden biriydi. Diğer ilçe belediyelerden gözaltına alınıp yerine kayyum atamaları oldu ama önemli olan elebaşlarının gözaltına alınmasıydı. Diyarbakır belediye başkanı ile başladılar. Biz bunun devamını bekliyoruz. Bunlar terör örgütüne en çok imkan sağlayan belediyelerdi. Çalıştırmış oldukları işçilerin hepsi bile terör örgütün sempatizanları ve terör örgütüne ilgi duyan kişilerdi. Belediyede işçi çalışıyorum diye terör örgütüne ekonomik olarak destek sağlıyorlardı" ifadelerini kullandı.

"Kürt kardeşlerimizle birlik ve beraberlik içerisinde yaşamak istiyoruz"

Yavuz, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Sadece belediye başkanı ile kalınmamasını istiyoruz. Terör örgütü gibi düşünen meclis üyelerinin de belediyeden uzaklaştırılmasını ve çalışanlarına varana kadar temizlenmesini istiyoruz. Biz Kürt kardeşlerimizle birlik ve beraberlik içerisinde huzurla yaşamak istiyoruz. Çünkü onlarda vatanını ve memleketini seviyor. Bizde seviyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim