• BIST 9524.59
  • Altın 2487.553
  • Dolar 32.5322
  • Euro 34.693
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Şehit Aileleri Başkanı: Teröristlere misliyle cevap verilmeli

Şehit Aileleri Başkanı: Teröristlere misliyle cevap verilmeli
Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Sivas'ın 288. şehidini verdiğini belirterek, "Yarın bunun 300 olmayacağını...

Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Sivas'ın 288. şehidini verdiğini belirterek, "Yarın bunun 300 olmayacağını kim garanti edebilir. Onun için misliyle gerekli müdahalenin yapılması lazım." dedi.

Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, özel harekât polisi Osman Yurt'un şehit edilmesi sonrası yaptığı açıklamada, terörle mücadele konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Ülkenin üzerinde kara bulutlar dolaştığını kaydeden Hızal, "Ülkemizin ve ilimizin başı sağ olsun, Allah ailelerine sabırlar versin. Gerçekten çok zor bir ortamdayız, Terörle mücadele noktasında bunları sürekli yaşıyoruz. Bu konuda hükümetimize düşen görevler var. Birkaç gün önce yine şehidimiz vardı, son birkaç ay içinde 7 şehidimiz oldu. Söylenecek çok bir şey yok." diye konuştu.

Hükümetin terörle mücadele anlamında daha ciddi adımlar atması gerektiğini dile getiren Şehit Aileleri Dernek Başkanı Hızal, şöyle devam etti: "Kararlı adımlar atarak TBMM'yi farklı bir şekilde çalıştıracak sistemin olması gerekiyor. Polisimize ve askerimize bundan sonraki süreçte vur emrinin verilmesi gerekiyor. Hakkari'de ki olaylara baktığım zaman; güvenlik güçlerimizin üzerine molotoflar atılıyor, her türlü hakaretler yapılıyor, araçlar üzerine sürülüyor ancak polis ve askerlerimiz biber gazı atabiliyor. Bu saatten sonra böyle olmamalı, farklı bir caydırmayla mücadele edilmeli. Kalıcı çözümler noktasında adım atmamamız lazım."

Sivas'ın 288. şehidini verdiğini hatırlatan Hızal, "Yarın bunun 300 olmayacağını kim garanti edebilir? Dolayısıyla şu an hükümetin attığı adımlara baktığınız zaman 10 maddelik plan deniyor, bunlar yapılsın ama önce tedbirlerin alınması gerekir. Önce buradan başlanılmalı. Onlar nasıl askerimizi polisimi şehit ediyorsa bizlerin de misliyle gerekli müdahaleyi yapmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim