• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Şehirder’den Göç İdaresi İl Müdürlüğü’ne Destek Ziyareti

Şehirder’den Göç İdaresi İl Müdürlüğü’ne Destek Ziyareti
Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği yönetimi Göç İdaresi İl Müdür Haşim özcan'ı ziyaret ederek son günlerdeki mülteci sorunuyla ilgili göstermiş...

Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği yönetimi Göç İdaresi İl Müdür Haşim özcan'ı ziyaret ederek son günlerdeki mülteci sorunuyla ilgili göstermiş olduğu fedakârlıktan dolayı teşekkürlerini bir plaketle ilettiler.

Görüşmede bir açıklama yapan ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş, Göç İdaresi'nin mülteci sorunun çözümünde uluslar arası hukuk sınırları içerisinde çok ciddi işler yaptığını fark ettiklerinin altını çizerek şunları söyledi:

"Göç İdaresi İl Müdürlüğü'müzün yoğun gayretlerini takdirle takip ediyoruz. Ayrıca Erzurum'un başta sağlık olmak üzere birçok sosyal alanda merkez şehir olması hasebiyle Van'da, Iğdır'da, Kars'ta, çevre illerde kırsalda yasadışı yollarla ülkemize giriş yaptığı halde yollarda, kötü yaşam koşullarında, soğuk havalarda hayati tehlikesi olan mülteciler Erzurum'daki hastanelere getirilmektedir. Bu durum Erzurum isminin mülteci, sığınmacı kelimeleriyle daha fazla anılır olması demek. İşte Erzurum'un bu önemli işlevinde şehrimize gelen mültecilere sosyal sorumluluk duygusuyla yardımcı olan, onların takibini yapan başta Göç İdaresi İl Müdürlüğü olmak üzere Erzurum Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin gayretlerini takdirle izliyor, şehrimiz adına göstermiş oldukları gayret, şefkat, âlicenaplık ve dayanışmadan ötürü kendilerine teşekkür ediyoruz.

Son günlerde çevre illerde kırsalda donmak üzereyken Erzurum'a hastaneye kaldırılan ama yaşamını şehrimizde yitiren mültecilerin acısı yüreğimizde. Erzurum hastanelerinde hayatını kaybeden mültecileri sanki Erzurum'da sahipsizlikten ilgisizlikten hayatlarını kaybetmişler gibi haber ve paylaşım yapılmasını şehrimize, şehrimizdeki bu müşfik ve fedakâr kurumlara, hayırsever insanlarımıza saygısızlık olarak görüyoruz.

Şunu biliyoruz ki ülkelerinde çeşitli sıkıntılardan kaçarak gelen mültecilerin isim ve adreslerinin deşifre olmamasına özen gösterilmesinin mültecilerin can güvenliği için çok önemlidir. Bu nedenle vatandaşlarımızın da ayni ve nakdi yardımlarını mülteci sorunuyla ilgili kurumlar aracılığıyla yapmasının öneminin farkındayız. Böylelikle hem yardım yapan "Sağ elin verdiğini sol elin bilmeyecek" düsturuna uyulmuş olur hem de yardım yapılan insanlar ifşa ve rencide edilmemiş olur.

İşte bu duygu ve düşüncelerle; son günlerde mültecilerle ilgili duyarlı davranışlardan ötürü bilhassa Göç İdaresi İl Müdürü Sayın Haşim Özcan'ı makamında ziyaret ederek hem teşekkürlerimizi iletmek hem ŞEHİRDER olarak desteklerimizi göstermek istedik."

Göç İdaresi İl Müdürü Haşim Özcan da ŞEHİRDER'in ziyaretinden ve desteklerinden dolayı memnuniyetlerini bildirerek, mülteci konusuyla ilgili her türlü soru ve sorunun mutlaka kendilerine bildirilmesini istedi.

Şehirder’den Göç İdaresi İl Müdürlüğü’ne Destek Ziyareti

Şehirder’den Göç İdaresi İl Müdürlüğü’ne Destek Ziyareti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim