• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Şehir Ve Kadın Sempozyumu Başlıyor

Şehir Ve Kadın Sempozyumu Başlıyor
Canik Belediyesi tarafından düzenlenen "5. Uluslararası Geçmişten Günümüze Şehir ve Kadın Sempozyumu" başlıyor.

Canik Belediyesi tarafından düzenlenen "5. Uluslararası Geçmişten Günümüze Şehir ve Kadın Sempozyumu" başlıyor.

Yabancı ülkelerden akademisyenlerin de katılacağı ve üç gün sürecek sempozyumda, şehir ve kadın konusu masaya yatırılacak.

Bugüne kadar düzenlediği sempozyumlarla öne çıkan Canik Belediyesi, bu kez bilim insanlarını Geçmişten Günümüze Şehir ve Kadın Sempozyumu ile Samsun'da buluşturuyor. Canik Belediyesi ile Hıstory Studies Dergisi işbirliğiyle düzenlenen ve Genel Koordinatörlüğünü Prof. Dr. Osman Köse'nin yaptığı 5. Uluslararası Geçmişten Günümüze Şehir ve Kadın Sempozyumu 1 Nisan Cuma günü saat 09.00'da Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenecek açılış programıyla başlıyor.

ULUSLARARASI KATILIM

Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in Başkanlığında üç gün sürecek sempozyuma ABD, Romanya, Sırbistan, Hırvatistan, Karadağ, Bosna Hersek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi ülkelerden de bilim insanları katılacak. Önemli konu başlıklarının konuşulacağı sempozyum boyunca "İlkçağda Kadın ve Şehir", "Ortaçağda Kadın ve Şehir", "Dinlerde Kadın", "İslam Dünyasında Kadın ve Şehir", "Müslüman Türk Devletlerinde Kadın ve Şehir", "Osmanlı'da Kadın ve Şehir" ile "Cumhuriyet Döneminde Kadın ve Şehir" konuları masaya yatırılacak.

KADINLAR ŞEHİRLERİN AYNASIDIR

Sempozyumlar konusunda tecrübeli bir belediye olduklarını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Şehir ve Çocuk Sempozyumumuzun ardından şimdi de bilim insanlarımızı yine çok önemli gördüğüm Geçmişten Günümüze Şehir ve Kadın Sempozyumuyla şehrimizde buluşturacağız. Bize göre şehir ve kadın iç içedir. Çünkü kadınlarımız şehirlerin aynasıdır. Geleceğimiz olan gençlerimizi yetiştiren annelerimiz ne kadar donanımlı olursa geleceğimiz o kadar iyi olur. Bu nedenle şehirlerimizle kadınlarımızı ayıramayız. Bu iki önemli öğenin uyumunu çok önemli görüyoruz" dedi.

İNSANLIĞA KATKI

Birçok önemli ismin yürütme kurulunda bulunduğu sempozyuma Türkiye ve dünyanın pek çok üniversitesinden bilim insanı katılacağını ifade eden Genç, "Sempozyumda şehirlerin tarihsel gelişimi, sosyal dokuları, sosyal yaşamları, insan ilişkileri, şehirlerde kadın ve kadınların yaşamları tarihsel boyutta ele alınabileceği gibi modern zamanda da incelenebilecek. Canik Belediyesi olarak amacımız, insanlığa ve şehrimize katkıda bulunacak çalışmalar gerçekleştirmek. Sempozyumun ardından elde edeceğimiz verileri kitaplaştırarak kalıcı hale getireceğiz. Tüm Samsunlu hemşehrilerimizi Geçmişten Günümüze Şehir ve Kadın Sempozyumumuza davet ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim