• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Şehir Ve Demokrasi Tartışıldı

Şehir Ve Demokrasi Tartışıldı
Nilüfer Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle "Bir Şehrin Başarı Hikayesi" başlığıyla "Kültür-Şehir-Demokrasi" konulu panel gerçekleştirildi.

Nilüfer Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle "Bir Şehrin Başarı Hikayesi" başlığıyla "Kültür-Şehir-Demokrasi" konulu panel gerçekleştirildi.

Nazım Hikmet Kültürevi'nde düzenlenen panelde Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, Polonya Wroclaw Üniversitesi Sosyal ve Politika Felsefesi Bölümü'nden Prof. Dr. Adam Chmielewski ile Wroclaw Ekonomi Üniversitesi'nden Anayasa Profesörü Bartlomiej Nowotarski konuşmacı olarak katıldı. Panelde, Avrupa 2016 Kültür Başkenti seçilen Polonya'nın Wroclaw şehrinin sanat ve kültürel programı, modern demokrasilerde yerel yönetimlerin rolü ile yerel yönetimlerde kültür ve demokrasi ele alındı.

Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, şehirlerde yaşayan insanların görüşleri alınmadan kent planlaması yapıldığını vurguladı. Özkılınç, "Nilüfer Belediyesi olarak biz şehrin mahallede yaşayanlarla birlikte yönetilmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Bunun ilk adımı Mahalle Komiteleri ile atıldı" dedi.

Polonya'nın Wroclaw şehrinin Avrupa 2016 Kültür Başkenti seçilmesini sağlayan projenin yazarlarından biri olduğunu belirten Prof. Dr. Adam Chmielewski de çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Projelerde şehri markalaştırmanın yanı sıra yeni bir yaşam formu oluşturmanın ve süreçlere insanların da katılabilmesinin hedeflendiğini belirten Chmielewski, "Bir şehrin kültür başkenti seçilmesinin çok faydası var. Bu unvanı kazandığınızda şehrinizin uluslararası alanda tanınmasını sağlıyorsunuz. Ayrıca projelerin hayata geçirilmesi ve problemlerin belirlenip çözülmesi daha kolay oluyor" dedi.

Belediyelerin düşük bütçelerle finanse edildiğini belirten Prof. Dr. Bartlomiej Nowotarski de yöneticilerin halka daha açık ve şeffaf olması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim