• BIST 9551.14
  • Altın 2476.543
  • Dolar 32.4947
  • Euro 34.5738
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 26 °C

Şehir Tiyatrosu’ndan Yeni Bir Oyun

Şehir Tiyatrosu’ndan Yeni Bir Oyun
Erzurum'un sanat hayatına yön veren Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yine iddialı bir oyunla sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Erzurum'un sanat hayatına yön veren Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yine iddialı bir oyunla sanatseverlerin karşısına çıkacak. Kurulduğu günden beri kentteki tiyatro hayatına farklı bir perspektif kazandıran Şehir Tiyatrosu bu kez Ali Bey'in kaleme aldığı "Ayyar Hamza" ile perdelerini tiyatro tutkunları için açacak. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun açtığı kurslarda keşfedilen yeni yeteneklerin yer aldığı tek perdelik komedi oyununun yönetmenliği Gonca Varol yapıyor. Muhterem Efendi ve Zuhuri Efendi adlı iki cimri babanın zenginliklerine daha da büyük varlıklar katmak amacıyla, oğullarını kendi istedikleri kızlarla evlendirmeyi konu edinen "Ayyar Hamza"da 12 oyuncu yer alıyor. 10 kişilik teknik ekibin 2 ayda hazırladığı komedi oyunu, güldürürken düşündüren ve günümüz dünyasına önemli mesajlar aktaran bir özelliğe sahip. Prömiyeri 24 Şubat'ta saat:19.00'da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan tiyatro oyunu, 25 Şubat, 1, 11, 15, 22, 25 ve 29 Mart tarihlerinde saat.19.00'da ücretsiz olarak Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

"1 YILDA 12 BİN SEYİRCİYE ULAŞTIK"

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Emrah Çılgı, Şehir Tiyatrosu'nun kentteki sanat hayatına önemli katkılar sunduğunu ifade etti. Yönetmen Çılgı, "Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen'in direktifiyle kurulan Şehir Tiyatrosu'nun mobil sahne uygulamaları, Ramazan Geceleri, çocuk oyunları ve diğer tiyatral etkinliklerle 1 yılda 12 bin seyirciye ulaştık" dedi. Çılgı, mobil sahne ile seyircinin ayağına bizzat giderek, "Tiyatro her yerde" sloganıyla Erzurum'da tiyatro sanatına önemli kazanımlar sunduklarını bildirdi. Çılgı, "Ayyar Hamza, samimiyetin, aşkın ve sevdanın karşısında paranın, geçer akçe olmadığını anlatıyor. Oyunda Ayyar Hamza'nın çevirdiği dolaplara gülerken, iki delikanlının saf aşklarına ve onların vuslatlarına da şahit olacağız. İşte böylesine güzelliği ifade eden, güldürürken düşündüren oyunumuzda manevi değerlerimizin de önemine vurgu yaparak seyirciye toplumsal mesajlar vereceğiz. Oyunumuza tüm tiyatro severleri bekliyoruz" diye konuştu. Çılgı ayrıca, oyunun Erzurum'un ilçeleri ve çevre illere de turneye çıkacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim