• BIST 9090.76
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.3694
  • Euro 34.9717
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Şehir Tiyatrosu’ndan Başkan Şirin’e ‘Duruşma Başlıyor’ Daveti

Şehir Tiyatrosu’ndan Başkan Şirin’e ‘Duruşma Başlıyor’ Daveti
Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Belediye Şehir Tiyatrosu oyuncuları Dr. Serpil Karadadaş, Dr. Aydın Dönmez, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Fatma...

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Belediye Şehir Tiyatrosu oyuncuları Dr. Serpil Karadadaş, Dr. Aydın Dönmez, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Fatma Arıtürk ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aylin Askingil'i makamında ağırladı. Tiyatro ekibi, Başkan Şirin'i önümüzdeki hafta sahneleyecekleri "Duruşma Başlıyor" adlı oyuna davet etti.

Çalışmalarını Turgutlu Belediyesi Bayın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde Alpay Erdoğmuş yönetmenliğinde sürdüren Belediye Şehir Tiyatrosu, yeni oyunları "Duruşma Başlıyor'u sahnelemeye hazırlanıyor. Önümüzdeki hafta gerçekleştirecekleri oyun prömiyeri dolayısıyla oyuncular Dr. Serpil Karadadaş, Dr. Aydın Dönmez ile İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Fatma Arıtürk de Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin'i ziyaret ederek kendisini oyuna davet etti. Ziyarete Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aylin Askingil de eşlik etti. Tiyatro oyunu hakkında bilgi veren Dr. Karadadaş, "Yönetmenimiz Alpay Bey'in de selamlarıyla değerli Belediye Başkanımız Turgay Şirin'i ilk oyun heyecanımıza ortak olmaya davet etmek istedik. Oyunun yazarı Cenap Güven bir avukat ve mesleği gereği yaşadıklarını harmanlayarak, trajikomik dille bir ilçe adliyesinde geçen olaylara çevirmiş. Bizler de oyunun hakkını vermek adına yoğun bir çalışma içerisine girmiştik. Nihayet son provalarımızla beraber Turgutlulu tiyatro severlerin karşısında olacağız Değerli Başkanımız da avukat. Eminiz ki hukuk camiasını en iyi bilenlerden biri olarak oyunda kendisine dair birşeyler bulacaktır. Oyunumuz 19 Nisan Salı akşamı, bizlere her daim kapılarını açan Turgutlu Ticaret Odası Konferans Salonu'nda sahnelecektir" dedi.

OYUN MERAK UYANDIRACAK

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de Şehir Tiyatrosu'nun başarılı oyun halkasına bir yenisini daha ekleyeceğine dair şüphesinin olmadığını belirterek, "Sizlerin de belirttiği hukuk camiasına dair konusuyla Duruşma Başlıyor adlı oyunun dikkat çekeceğini, merak uyandıracağını düşünüyorum. Tabii ki avukatlık mesleği içerisinde pek çok farklı olaylarla karşılaştık. Hayatın içerisinde herşeye dair bir iz oldu. Karşılaştığımız olayların tiyatro perdesine yansıyacak olması ve tabii ki sizler gibi çok değerli arkadaşlarımızın hayat verecek olması memnun edici. Bu anlamda şimdiden yönetmenimiz Alpay Beyî ve sizleri tebrik ediyorum. Sizlerin nezdinde de tüm Turgutlu halkını oyunumuzu izlemeye davet ediyorum" dedi.

BAŞKAN ŞİRİN'DEN OYUNA EN DEĞERLİ KATKI

Ekip, oyuna manevi bir katkı sunması adına Başkan Şirin'den cübbesini talep ederken, Başkan Şirin de böyle bir destek vermekten mutluluk duyacağını belirterek, "Tabii ki değerli oyuncularımıza böylesi bir katkı vermekten onur ve mutluluk duyacağım. Şuan aktif olarak görev yapmasak da cübbemizin sanatın en önemli dallarından biri olan tiyatroda hayat bulacak olmasının ayrı bir özelliği olacaktır" diye konuşarak, cübbesini oyunda kullanılmak üzere tiyatro ekibine teslim etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim