• BIST 9776.48
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Şehir İçinde Durak Noktaları Değişti

Şehir İçinde Durak Noktaları Değişti
Sakarya'da şehiriçi durak noktalarında yeni düzenlemeye gidildi. Büyükşehir Belediyesi duraklarda yapılan yer değişikliği ile trafik akışının rahatlayacağını...

Sakarya'da şehiriçi durak noktalarında yeni düzenlemeye gidildi. Büyükşehir Belediyesi duraklarda yapılan yer değişikliği ile trafik akışının rahatlayacağını belirtirken, karar güzergahı kullanan taksi dolmuşçular tarafından tepkiyle karşılandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi şehiriçi durak noktalarıyla ilgili yeni düzenlemeye gitti. Alınan karar doğrultusunda Dilmen İş Merkezi önünde bulunan durak iptal edilerek, yaklaşık 300 metre geriye çekildi.

Düzenlemeyle ilgili bilgi veren Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, "İptal etmiş olduğumuz durakta indi bindi yapan araçlar yola katılım yaparken araç trafiğini komple kesintiye uğratıyordu. Bu bölgede zaman zaman trafik problemi söz konusu olabiliyordu. Durak noktasının değiştirilmesi konusunda vatandaşlarımızdan da talepler alıyorduk. Bu konuda yapıcı eleştiri ve değerlendirmeleri aldık, tespitlerimizi tamamladık ve trafiği olumsuz etkileyen bu durak noktasını yürüme mesafesinde yer alan uygun bir bölgeye taşıdık" dedi. Düzenlemeyle birlikte yeni durak noktası olarak hizmete başlayan alandan sonraki durak Sabiha Hanım İlkokulu önündeki hâlihazırdaki nokta olacak.

Güzergahı kullanan taksi dolmuşlar mağdur edildiklerini belirterek, düzenlemeye tepki gösterdi. İptal edilen durağa gelen Hacıoğlu-Ozanlar Durak Başkanı Bülent Yılmaz, "Vatandaşın istediği nokta burası. Anket yapılmadan keyfi değişiklik olmaz. Bu uygulama bizi mağdur edecek bir uygulamadır" dedi. Taksi dolmuş sürücüleri, iptal edilen durakta yolcu indirdiği için fotoğraflarını çeken zabıta ekipleriyle tartışmalar yaşadı.

Daha önceden araç parkına açık olan ancak yeni düzenlemeyle durağa dönülen alanda zabıta ekipleri bekleyerek araç parkının önüne geçmek için önlem aldı.

Şehir İçinde Durak Noktaları Değişti

Şehir İçinde Durak Noktaları Değişti

Şehir İçinde Durak Noktaları Değişti

Şehir İçinde Durak Noktaları Değişti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim