• BIST 9008.98
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Şehir İçi Tünel Geçiş Projesi’nde Geri Sayım Başladı

Şehir İçi Tünel Geçiş Projesi’nde Geri Sayım Başladı
Niğde Belediyesi, hayalleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Vali Konağı yokuşunu Kayardı mevkine bağlayacak olan "Şehir İçi Tünel Geçiş Projesinde"...

Niğde Belediyesi, hayalleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Vali Konağı yokuşunu Kayardı mevkine bağlayacak olan "Şehir İçi Tünel Geçiş Projesinde" geri sayım başladı.

Kamulaştırması tamamlanan ve ihalesi gerçekleştirilen proje kapsamında önümüzdeki ay ilk kazma vurulacak. 335 metre uzunluğundaki tünel, şehir içi trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak.

Kamulaştırmaya 5 milyon Tl

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde'nin önemli projelerinden biri olan "Şehir İçi Tünel Projesi" için Vali Konağı yokuşu bölgesindeki merdivenli yürüyüş yolundan Kayardı mevkiindeki Gafur Soylu Polis Karakoluna kadar olan alanda 40'a yakın daire ve arsanın kamulaştırma işlemlerinin tamamlandığını ifade etti. Başkan Akdoğan, vatandaşların gönül rızasını alarak gerçekleştirdikleri kamulaştırma kapsamında yaklaşık 5 milyon TL kamulaştırma bedeli ödendiğini vurguladı.

İhale yapıldı

Proje çizim ihalesi ve kamulaştırma çalışmalarının ardından, projenin yapım ihalesinin de gerçekleştirildiğini açıklayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, ihale sürecinin 2 hafta içinde sonuçlanacağını ve normal şartlar altında yaklaşık 1 ay sonra da Şehir içini Kayardı mevkiine bağlayacak olan tünel için ihaleyi alan firmanın çalışmalara başlayacağını bildirdi.

Tünel uzunluğu 335 metre

Şehir içi trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak olan tünelin 335 metre uzunluğunda olacağını ifade eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "Niğde'mizin Derbent mevkiindeki geçişinin dışında farklı geçişlere de ihtiyacı var. Bilindiği gibi Devlet Hastanesi şehir merkezindeyken bir kaç yıl önce Özbelde Mevkiine taşındı Biz Tünel Geçiş Projesi'ni, hastaneye ulaşımın daha kolay ve sağlıklı olması için geliştirdik ve hayata geçiriyoruz" dedi.

Hayal bile edilemeyenleri hayata geçiriyoruz

Projenin ihalesinin tamamlandığını ve fiili olarak startının verildiğini kaydeden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "Niğde Belediyesi olarak hayalleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Hatta hayal bile edilemeyen hizmetleri şehrimize kazandırıyoruz. 5-10 yıl öncesine kadar "çılgın" sayılabilecek projeleri biz Niğde Belediyesi olarak artık "rutine" bağladık. Tünel Projemizin Niğde'mize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim