• BIST 9057.97
  • Altın 2293.771
  • Dolar 32.3117
  • Euro 35.128
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Şehir Hastanesinde simülasyon çalışmaları devam ediyor

Şehir Hastanesinde simülasyon çalışmaları devam ediyor
Açılışına sayılı günler kala Şehir Hastanesinde simülasyon çalışmalarında hareketli anlar yaşandı.

Açılışına sayılı günler kala Şehir Hastanesinde simülasyon çalışmalarında hareketli anlar yaşandı.

Simülasyon çalışmasına, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, Şehir Hastaneleri Koordinasyon Daire Başkanı Sayit Çelebi, Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Öğrt. Üyesi Ali Ramazan Benli, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık,çok sayıda sağlık yöneticisi ve sağlık çalışanı katıldı.

Senaryo gereği Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları hasta ve hasta yakını olarak Şehir Hastanesinin her bölümüne eş zamanlı olarak giriş yaptılar. Hasta karşılama, hasta kayıttan poliklinik bekleme ve muayene süreçleri, tetkik sonuç, laboratuvarlar, acil servisler, ameliyathane, servisler ve tüm hastane birimlerinde süreçler canlandırıldı. Bu simülasyon sürecinde hastaneyi ve personeli zorlayacak, hasta yakını stresleri, kavga ve çocuk kaçırmaya kadar oluşabilecek tüm olumsuzlar senaryoda yer aldı.

Çalışmayla ilgili bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ali Ramazan Benli, "Aynı anda giriş yapan vakaların süreçlerini izledik değerlendirdik, beyaz kod verilip verilmeyeceğini inceledik. Sonuç olarak tüm simülasyon başarı ile tamamlandı. Burası bilindiği üzere kamu ve özel otaklığı ile yürütülen bir hastane olacak, burada kamu ve özel tarafın birbirine entegre bir şekilde işleri yürütmesi gerekiyor. Bunun için bu simülasyon çok önemliydi yakın zamanda açılacak olan Şehir Hastanesi işletmesinde bir sorun yaşamamak için böyle bir simülasyonu öngördük" dedi.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik ise yeni açılacak olan hastanede olası hataların önüne geçmek için simülasyon çalışması düzenlediklerini söyledi. Çelik, "Tüm çalışanlarımızın burada olmasını sağlamaya çalıştık, çalışanlarımızın üçte biri buradaydı, netice itibariyle simülasyon, aksaklıklar yaşanmadan başarılı bir şekilde tamamlandı katılan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim