• BIST 9475.01
  • Altın 2496.579
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.7967
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Şehidin İsmi Üst Geçit Yerine Parkta Yaşayacak

Şehidin İsmi Üst Geçit Yerine Parkta Yaşayacak
Akhisar Belediyesi 2016 yılı Şubat ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Salih Hızlı başkanlığında yapıldı.

Akhisar Belediyesi 2016 yılı Şubat ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Salih Hızlı başkanlığında yapıldı. Toplantıda 2012 yılında Tunceli'de şehit düşen jandarma er Mümin Koca'nın isminin bir viyadüğü verilmesinin Karayolları tarafından yönergeleri uygun olmadığı gerekçesiyle kabul edilmediği bu yüzden şehidin isminin bir parka verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Akhisar Belediye Meclisi Şubat Ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. 4 gündem maddesi ve 2 önergenin sunulduğu meclis toplantısı yaklaşık 1 saat sürdü. Gündemin ilk maddesinde Kanun ve Nizam Komisyonundan gelen isim verilmesi konusu oldu.

KARAYOLLARI YÖNERGESİNE UYGUN DEĞİL

İlk gündem maddesini meclise sunan Yazı İşleri Müdürü Mustafa Ali Erpalabıyık yaptığı açıklamada, 25 Eylül 2012 tarihinde Tunceli'de vatani görevini yapmakta iken, şehit düşen jandarma er Mümin Koca'nın isminin Karayolları 2. Bölge Müdürlüğüne ait olan Hürriyet ve Atatürk Mahallelerini birbirine bağlayan üst geçide verilmesi konusunda karayolları ile yazışma gerçekleştirdiklerini belirtti. Erpalabıyık, yapılan yazışmaların ardından Karayolları Müdürlüğü görev alanına giren köprü, viyadük, tünelleri ile bina ve tesislerine verilecek isimlere ait tespit ve uygulama yönergesine göre adı geçen üst geçide isim verilmesinin uygun görülmediğinin kendilerine bildirildiğini söyledi. Bu nedenle komisyon Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ait Atatürk Mahallesi 160 sokak ile 352 sokak gölet yolu üzerinde bulunan parka "Şehit Jandarma Er Mümin Koca'nın isminin verilmesi yönünde komisyon olarak oy birliği ile meclise sunma kararı aldıklarını kaydeden Erpalabıyık, teklifi meclis üyelerinin oylamasına sundu. Komisyon tarafından sunulan teklifin meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

PAZARYERLERİNİN TAHSİSİ

Gündemin ikinci maddesinde ise Akhisar'da kurulan pazar yerlerinin Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odasına tahsisi ile ilgili plan bütçe ve kanun nizam komisyonu kararı meclise sunuldu. Komisyon yaptığı incemeler sonrası pazar yerlerinin protokol ile Manavlar ve Pazarcılar Odasına tahsis edilmesi komisyonca oy çokluğu ile ret edildi. Komisyondan gelen bu karar doğrultusunda söz alan MHP Grup Başkanı Arif Oruntaş konunun tekrar incelenerek geniş çaplı ele alınması gerektiğine vurgu yaparak tekrar komisyona havale edilmesini önderdi. Aynı öneriyi CHP ve AK Parti Grubu da kabul edince oybirliği ile karar tekrar görüşülmek üzere komisyona havale edildi.

Gündemin üçüncü maddesinde Temizlik İşleri Müdürü Adnan Selvi, atık depolama sahalarının Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi konusu meclise sundu ve madde oy birliği ile kabul edildi. Gündemin dördüncü maddesinde ise İmar ve Şehircilik Müdürü Mehmet Çelik, imar evraklarını meclise sundu.

Şehidin İsmi Üst Geçit Yerine Parkta Yaşayacak

Şehidin İsmi Üst Geçit Yerine Parkta Yaşayacak

Şehidin İsmi Üst Geçit Yerine Parkta Yaşayacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim