• BIST 9548.09
  • Altın 2495.825
  • Dolar 32.4907
  • Euro 34.5714
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Şehidin Ev Hayali Gerçek Oldu

Şehidin Ev Hayali Gerçek Oldu
Diyarbakır Sur'da şehit olan Uzman Çavuş Hakan Kaçar'ın babasına ev alma hayali gerçek oldu. Acılı baba bugün ev sahibi yapıldı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Hakan Kaçar'ın "gecekonduda yaşayan ailesine ev alma" hayali, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım aracılığıyla bir hayırsever tarafından gerçek oldu.

Şehit Uzman Çavuş Mustafa Hakan Kaçar'ın, Narlıdere'nin Ilıca Mahallesi'nde dere yatağının kenarında, iki odalı gecekonduda yaşayan babası Yunus Kaçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun şehit olmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan başta olmak üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın taziye mesajı gönderdiğini ifade etti.

Kaçar, "Hepsinin başsağlığı mesajlarını okuduk. Allah onlardan razı olsun. Devletimiz, milletimiz sağ olsun. Böyle olunca bambaşka bir duyguya kapıldık. Şehit ailesi olarak çok onur verici bir olay. Bu vatan için ölmek de hakikaten çok şerefli bir şey. Böyle duygulara kapıldık, bundan mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

"HAYALİ GERÇEKLEŞTİ"

Şehit oğlunun Ilıca Mahallesi'nde büyüdüğünü ve bu çevreden kopmak istemediğini anlatan Kaçar, şöyle konuştu:

"Burada onun hatıralarını yaşatıyoruz. Burada büyüdü, burada umutları, hayalleri vardı. Ben ona 'öğretmenlik yap' desem de benim çocuğum polis, asker olmak istiyordu. Oğlum Sur'a giderken biz endişelensek de o hiç tereddüt etmedi. Biz şehidimizi bu şekilde verdik Türkiye'ye. 'Baba sana daire alacağım, sizi bu gecekonduda oturtmayacağım' diyordu. Bakanımız Binali Bey, oğlumun şehit olduğu haberinden sonra bizi ziyaret etmiş, ben o an çok fazla kendimde değildim. O an için konuşmuş, söz vermiş. Bize de daha sonra söylediler. 'Şehidimizin ailesini ev sahibi yapacağız' demiş. Sonra da onun aracılığıyla bir hayırsever bize ulaştı ve bu işi gerçekleştirdi."

"NARLIDERE'DE HATIRALARI VAR"

Oğlunun Narlıdere'yi çok sevdiğini ifade eden Kaçar, adının paylaşılmasını istemeyen hayırseverin kendilerine Ilıca Mahallesi'nde bir daire aldığını ifade etti.

Kaçar, yıllardır yaşadıkları mahallede kalarak oğullarının hatıralarını yaşatma imkanı bulacaklarını dile getirerek "Onun çocukluğu bu mahallede geçti. Bu mahallede daha güzel bir evde oturmak istiyordu, bizi de öyle yaşatmak istiyordu. Hayalleri burada bir ev almaktı. Bakanımız Binalı Yıldırım ve hayırseverler şehidimizin hayallerini gerçekleştirdi" diye konuştu.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 24 Temmuz'da PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Hakan Kaçar şehit olmuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim