• BIST 9576.8
  • Altın 2479.762
  • Dolar 32.503
  • Euro 34.6364
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Şehidin Dedesi, "Ağlama, Düşmanları Güldürme" Diyerek Polisin Gözyaşlarını Sildi

Şehidin Dedesi, "Ağlama, Düşmanları Güldürme" Diyerek Polisin Gözyaşlarını Sildi
Şırnak'ta şehit düşen 14 aylık Özel Harekat polisi Osman Belkaya'nın cenaze törenine, polisin gözyaşlarını silen şehidin dedesi damga vurdu. Annenin ağıtları ise yürek yaktı.

Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonda şehit olan 14 aylık Özel Harekat polisi 23 yaşındaki Osman Belkaya, Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurlandı.

Şehidin tabutunun başında nöbet tutan polisin ağladığını gören şehidin dedesi, bir yandan ağlarken bir yandan da "Ağlama, düşmanları güldürme" diyerek, polis memurunun gözyaşlarını sildi.

Şehit polisin annesi Afet oğlunun tabutuna sarılıp, "Geldiğinde 'bir sürprizim var' diyordun. Bu muydu sürprizin? Ben sana doyamadım, veremem kara toprağa" diyerek gözyaşı döküp, ağıtlar yaktı. Polis olan şehit babası Yakup Belkaya da "Doyamadım oğlum sana doyamadım" diyerek haykırdı.

CENAZE TÖRENİNE CUMHURBAŞKANI DA KATILDI

Şırnak'ta terör örgütüne yönelik operasyonlar sırasında, keskin nişancı ateşiyle şehit olan 2 yıllık Özel Harekat Polisi Osman Belkaya için Şefaatli Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Çarşı Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı da, Yozgat ve Sorgun'da programı olmasına rağmen, şehit ailesine taziyeye geldi ve cenazeye katıldı.

Cenazeye Cumhurbaşkanı ile birlikte Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, emniyet ve askeri personel, şehidin yakınları ile birlikte yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

ANNENİN AĞITLARI YÜREKLERİ YAKTI

Şehit polis Osman Belkaya'nın bayrağa sarılı tabutu, cenaze aracı ile tören alanına getirildi. Bu sırada şehidin babası Yakup Belkaya, oğlunun fotoğrafı ile tabutun önünde tören alanına yürüdü. Şehidin cenazesinde göz yaşı döken anne Afet, "Beni şehit annesi yaptın. Geldiğinde 'bir sürprizim var' diyordun. Bu muydu sürprizin? Ben sana doyamadım, veremem kara toprağa" diye tabuta sarılarak ağıtlar yaktı. Anne Afet, "Yavrum üşür, beni de onun yanına koyun, ben sarılır ısıtırım" diyerek gözyaşı döktü.

"DOYAMADIM OĞLUM SANA"

Şehidin 3'ü kız 4 çocuk babası olan polis Yakup Belkaya, "Doyamadım oğlum sana doyamadım" diye haykırdı. Şehidin kız kardeşlerinden Kafiye ise polis kıyafetiyle geldiği cenaze töreninde ağabeyinin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak, "Abim kurban olurum sana. Sana nasıl kıydılar. Seni koklamaya kıyamıyorduk" diye ağıtlar yaktı. Şehidin diğer kardeşleri Serap ve İrem de ayakta durmakta güçlük çekerek tabuta sarılıp gözyaşı döktü.

ŞEHİDİN DEDESİ POLİSİN GÖZYAŞINI SİLDİ: DÜŞMANI SEVİNDİRME

Şehidin dedesi Abdullah Onar da torununun tabutuna sarılarak ağıtlar yaktı. Şehit polis Osman Belkaya'nın tabutunun başında saygı nöbetinde bulunan bir merasim polisinin saygı duruşundayken gözyaşı dökmesine dayanamayıp, akıttığı gözyaşını mendiliyle silen Abdullah Onar, "Ağlama yavrum, düşmanı sevindirme. Biz gururluyuz" dedi. Dedenin bu sözleri alanda bulunanların duygulu anlar yaşamasına neden oldu.

Şehit polis Osman Belkaya'nın cenazesinde Şefaatlili gençler ellerinde Türk bayrakları ile terör örgütü aleyhine 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı attı. Şehit polis Belkaya cuma namazı ve ardından kılınan cenaze namazından sonra tabutu polislerin omzunda tekrar cenaze aracına konuldu, Şefaatli Mezarlığı'na götürülerek toprağa verildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim