• BIST 9550.7
  • Altın 2484.049
  • Dolar 32.4983
  • Euro 34.8098
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

"Şefkattepe'de Senarist Yardımcılığı Yapsın"

"Şefkattepe'de Senarist Yardımcılığı Yapsın"
Bakan Işık, tarifeli uçakla İstanbul'dan Kastamonu'ya geldi.


Bakan Işık, tarifeli uçakla İstanbul'dan Kastamonu'ya geldi. Kastamonu Havalimanı'nda partililer tarafından karşılanan Bakan Işık, Vali Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret etti. Burada konuşan Bakan Işık, Türkiye'de istikrar sürdüğü sürece tüm şehirlerin ciddi şekilde kalkınacağını söyledi. Bakan Işık, "Şehirlerin kalkınması ülkenin kalkınması anlamına geliyor. Kastamonu'nun ciddi potansiyeli var. Bu potansiyelin hizmete geçirilmesi için kamu olarak biz üzerimize düşen işleri yapıyoruz. Uçağınız çalışmıyorsa ticaretin gelişmesi pek mümkün olmuyor. Çok güzel bir havalimanı inşa edilmiş. İstanbul'da Kastamonulu sanayi ve işadamlarımız var. Onların da memleketlerine yatırım yapmalarını arzu ediyoruz" dedi.

Bakan Işık, yapımı devam eden Ilgaz tünelinin 2015'in sonuna doğur biteceğini belirten Bakan Işık, "O zaman Ankara-Kastamonu birbirine yakınlaşmış olacak. İki merkeze olan yakınlık bir şehrin gelişmesi açısından kritik öneme sahip. Karadeniz sahil yoluna, İnebolu Limanı'na büyük önem veriyoruz. Biz müteşebbis olduğu sürece bakanlığımız olarak müteşebbisin önünü açmaya hazırız. Biz yatırımı yapıp atıl beklesin istemiyoruz. Talep gelsin biz önünüzü açalım" diye konuştu.

TÜBİTAK ESKİ BAŞKAN YARDIMCISINA CEVAP

Ardından Kastamonu Ticaret Odası'na geçen Bakan Işık, burada gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. "Başbakan'ın böcek raporunda tahrifat yapmam" istendi açıklamasını yaptıktan sonra görevden alınan TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz'ın sözlerinin arkasında olduğuna ilişkin açıklaması hatırlatılan Bakan Işık, şöyle konuştu:

"2012'de bir olay olmuş. Bilim kurulu kararıyla görevine 2014 yılında son verilmiş birinin bunu 2012'deki olaya bağlaması bir senaryo olsa gerek. Bu arkadaşa tavsiyem gitsin Şefkattepe' de senarist yardımcılığı yapsın. Eğer maduriyet yaşadığını, bu konuda baskı yapıldığını iddia ediliyorsa başvuracağı yer yargıdır."

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim