• BIST 9634.57
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Sefa Zor: Öğretmenlerin yüzde 78-80’i mobbing görüyor

Sefa Zor: Öğretmenlerin yüzde 78-80’i mobbing görüyor
Aktif Eğitimciler Sendikası Samsun Şube Başkanı Sefa Zor, eğitimcilerin onlarca sıkıntısı bulunduğunu ve bu sıkıntılarını en önde gelenlerinden...

Aktif Eğitimciler Sendikası Samsun Şube Başkanı Sefa Zor, eğitimcilerin onlarca sıkıntısı bulunduğunu ve bu sıkıntılarını en önde gelenlerinden birinin ise mobbing (bezdiri) olduğunu belirtti. Zor, "Öğretmenlerin yüzde 78-80'i mobbing görüyor." dedi.

Aktif Eğitimciler Sendikası Samsun Şube Başkanı Sefa Zor, yaptığı yazılı açıklamada, eğitimcilerin gerek kamuoyu nezdinde, gerekse yetkililer, öğrenciler ve veliler nezdinde etkisini azaltan en büyük sorunun mesleki itibar olduğuna dikkat çekti. "Bizler, eğitimin ve öğretmenin etkisini azaltan bu sorunlarla mücadele etmeliyiz. Yapılan anketler göstermiştir ki eğitimcilerin en büyük sorunlarından birisi de mobbingdir." diyen Zor, öğretmenlerin yüzde 78-80'inin mobbing gördüğünü ve çalıştığı kurumlarda mobbinge maruz kaldığına kaydetti. Zor, "Bir şekilde öğretmenler yöneticilerin, okul idaresinin belki bir bakışı, bir sözü, belki bir el sallaması şeklinde mobbinge uğruyorlar." sözlerine yer verdi.

"MOBBİNG MESLEKİ MOTİVASYONU DÜŞÜRÜYOR"

Sefa Zor, mobbinge uğrayan kişilerde mesleki motivasyonun düşmesi, öğrenci, veli ve çalışan personelle iletişim çatışmaları, tükenmişlik duygusu, işe gitmeme isteği, çalışmak konusunda pişmanlık ve hırs gibi çatışan hisler, iş ve iş ortamı değiştirme isteği, işle ilgili güvensizlik duyma gibi sıkıntıların ortaya çıktığını aktardı. Zor, mobbingin kanunen yasaklandığının altını çizerek, eğitim çalışanlarının uğramış olduğu her türlü haksızlığın karşısında olduklarını ve onların haklarını adalet çizgisinde sonuna kadar arayacaklarını belirtti.

Zor şunları ifade etti: "Sendika, üyenin üzerinde ateşten bir gömlek değil, kanunlarla güvence altına alınan sendika, üyelerini koruyan çelik bir zırhtır. Öğretmenlerimiz de çelikten bir zırhla kuşanmak istiyorlarsa Aktif Eğitim Sen veya başka sendikaya üye olsunlar. Bizler nerede bir yanlış görürsek eleştiren, nerede bir doğru görürsek alkışlayan bir mesleğe sahibiz. Eğitim, milli bir mesele olarak ele alınmalı ve ona göre değerlendirilmelidir. Milletin menfaatleri, bireyin menfaatlerinden önce gelmelidir. Bu nedenle eğitim sorunlarına çözüm arayanlar adalet öncelikli davranmak zorundadır.Sorunlarımızın çözümüne yönelik yapılacak her işte siyasi, sendikal, etnik ve ideolojik olan her şey bir kenara bırakılmalıdır. Hepimiz biliyoruz ki ülkemizin sorunları kısır çekişmelerle düzelmeyecektir. Eğer sorunları çözmek istiyorsak, çözüme azmedenlerin hepsi, bilimsel toplantılarda çözümle ilgili önerilerini ortaya koymalıdırlar."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim