• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Seçim sonrası toplu istifalar başladı

Seçim sonrası toplu istifalar başladı
Kütahya'nın Simav İlçesi'nde, CHP ilçe yönetimi, Aydın'ın Nazilli ilçesinde ise AK Parti ilçe teşkilatı başarısızlıklar üzerine topluca istifa etti.

CHP Simav İlçe Teşkilatı’nın 5 yıldır başkanlığını yapan Kasım Öner, 15 kişiden oluşan yönetim kurulu üyelerinin istifa dilekçelerini Genel Merkezde işleme konulması amacıyla Kütahya İl merkezine gönderdiğini söyledi. 30 Mart yerel seçimlerinde belirledikleri hedeflerin çok uzağında kaldıklarını ifade eden Başkan Öner, "Başarılı olamadık. En doğru ve mantıklı yolun topluca istifa etmek olduğunu düşünerek oy birliğiyle aldığımız kararı uygulamaya koyduk. Bizden sonra oluşacak yeni yönetime şimdiden başarı diliyoruz" dedi.

AK Parti Nazilli ilçe teşkilatının ise Türkiye genelinde başarılı olmalarına rağmen kendi ilçelerinde başarısız oldukları gerekçesiyle istifa kararı aldıklarını ve il yönetimine sundukları öğrenildi.

Yapılan yazılı açıklamada; “Siyasi partiler seçimler marifetiyle bulundukları yeri ve ülkeyi yönetmek için sandıktan yetki alarak bu görevlerini yaparlar. Geçirdiğimiz yerel seçimlerde seçmenimizin arzusunu yerine getirecek bir sonucu alamadık. Bunun çok değişik sebepleri olabilir ve birçok mazeret de ileri sürülebilir. Ama bu mazeretler aldığımız sonucu değiştirmez. Ancak ilçe yönetimi olarak bir uyumsuzluk yaşadığımız bir gerçektir. Bu uyumsuzluk ilçe başkanımızın bir yönetim kurulu üyesi tarafından fiili saldırısına kadar ileri boyutlara varmış, saldırıyı yapan kişi hakkında hiçbir işlem yapılmadığı gibi, hiçbir şey olmamış gibi davranmamız istenmiştir. Yaklaşan seçimler öncesinde partimizi sıkıntıya sokmamak, üzerimizde bulunan görevin sorumluluğuna halel gelmemesi için sesimizi çıkarmadık ve partimizin girmiş olduğu seçimlerden başarıyla çıkması için üzerimize düşeni yapmaya çalıştık ama aldığımız sonuçlarla istediğimiz hedefe ulaşamadık. Yaptığımız değerlendirme toplantısının ardından istifa ederek kaybedilen seçimin bedelini ödemeyi uygun gördük. İnşallah bizim bu duruşumuzdan ve kararımızdan partimiz fayda görür” denildi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim