• BIST 9079.97
  • Altın 2324.509
  • Dolar 32.364
  • Euro 34.907
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Seçilme yaşı 18 olacak

Seçilme yaşı 18 olacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Memur Sen'in düzenlediği "Medeniyetimiz ve Büyük Türkiye Yolunda Eğitim, Fetih ve Gençlik" programına katıldı. Seçilme yaşının 18 olması için çalışma başlatılacağını açıklayan Erdoğan, geçen yılki Gezi olaylarına da değindi.

Başbakan Erdoğan, "Fethe, İstanbul'un fethine zulüm gibi bakanlar, işte bu zihniyetlerinden dolayı gittiler, Türk bayrağını yaktılar. Bira şişeleriyle TC yazdılar" dedi.
 
Başbakan Erdoğan, "Fethe, İstanbul'un fethine zulüm gibi bakanlar, işte bu zihniyetlerinden dolayı gittiler, Türk bayrağını yaktılar. Bira şişeleriyle TC yazdılar. Bölücü örgüt liderlerinin posterleriyle Gazi Mustafa Kemal'in posterlerini yan yana astılar. Fetih ve fetih ruhunu anlamış bir gençlik bunları yapmaz. Medeniyet tasavvuru olan bir gençlik, bizim gençliğimiz bunları yapmaz" dedi.
 
Başbakan Erdoğan, "Türkiye'nin gençliği Hazreti Hamza gibi yürekli bir gençliktir. Türkiye'nin gençliği Hazreti Ömer gibi adaletli bir gençliktir. Bizim gençliğimiz elif gibi dimdik, Hakk'ı hatırlatan, Hakk'ı hatırlayan omurgalı bir gençliktir" dedi.
 
Başbakan Erdoğan, "Biz göreve geldik seçilme yaşı 30'du. Bunu 25'e indirdik. Şimdi Batılı ülkelerde seçme, seçilme yaşı 18 de bizde niye olmasın? Bizde de seçilme yaşının da 18 olması önerisini arkadaşlarımla şu anda tartışıp, inceleyip, adımı atacağız" dedi.
 
İşte Başbakan'ın konuşmasından satır başları
 
-Fatih'in ordusunu rahmetle anıyorum. 
 
-Fetih asla ve asla işgal değildir. Fetih zorla almak değildir, gasp etmek hiç değildir. Fetih engelleri ortadan kaldırmaktır. Fetih hem kapılardaki hem gönüllerdeki kilitleri kırıp atmaktır. Fetih şehir surlarını aşmak değil gönüllerin etrafına örülmüş surları aşmak gönüllere ulaşmaktır. 
 
-Fetih ve Fatih ruhunun örselenmesine asla müsaade etmeyeceğiz. 
 
-Fetih kelimesini iyi öğrenmezinizi ve fetih ruhunu son nefesinize kadar taşımanızı sizlerden rica ediyorum. Fetih, gönüller yapmak, ekmeğini yoksulla paylaşmak, komşunun hatırını sormak yetimin başını okşamaktır. 
 
-Medeniyet fetihle mümkün olur. Fetih varsa medeniyet vardır, Fatih varsa medeniyet vardır.
 

- Sizler okuyacaksınız. Bu toprakların yazarlarını mütefekkirlerini okuyacaksınız. En az 1 yabancı dili çok iyi derecede bileceksiniz. 
 
- Sahte peygamberlere, sahte şeyhlere, sahte hocalara ityibar etmeyeceksiniz
 
- Örgüt çıkarlarını peygamberinin üzerinde gören, insanları kandırmak için Miraç gecesinde Peygamberimizi kamyonete bindirecek kadar edepten uzaklaşan örgütlerin peşine takılıp gitmeyeceksiniz.
 
- Çatışmayı ideal haline getirmiş örgütlerin peşine takılmaycaksınız.
 
- Medeniyetimizin temel kaynakları biliyorum ki her zaman sizin rehberiniz olacaktır.
 
SEÇİLME YAŞINDA YENİ DÜZENLEME GELİYOR
 
-Biz göreve geldik seçilme yaşı 30'du. Bunu 25'e indirdik. Şimdi Batılı ülkelerde seçme, seçilme yaşı 18 de bizde niye olmasın? Bizde de seçilme yaşının da 18 olması önerisini arkadaşlarımla şu anda tartışıp, inceleyip, adımı atacağız.
 
-Bazılarında da 21. Seçme yaşı 18. Seçilmeye neden bu hakkı vermiyorsun? Zor olan seçmek değil seçilmektir. Kaldı ki 25 yaptığımızda baktık ki MHP'nin bir temsilcisi yanına iki tane genci almış "Çoluk çocuğa mı bırakacağız meclisi" diyor. 
 
- Sormak lazım bunu diyenlere sana mı bırakacağız?!
 
- İşte yıllarca okulların üniversitelerin kapılarında başörtülü bacılarımız horlandı mı onlara her türlü zulüm yapıldı mı onlara her türlü işkence yapıldı mı? Yapıldı.
 
- Biz baba olarak her türlü acıyı çektik ama ana muhalefet ya da yavru muhalefet bu acıyı çekmedi. 
 
- Şimdi başörtülü kızlarımız üniversiteye gidiyor mu? gidiyor. Devlet dairlerinde çalışıyor mu? Çalışıyor. Daha eksikler var onlar da giderilecek.
 
- Makamlarda koltuklarda eskiyip gitmek yerine makamları 3 dönem kuralıyla sınırlıyoruz hücreler yenilensin gençlere yer açılsın diye.
 
- Eğitimde anlamsız yasakları gençlerimiz için kaldırdık. Milli Eğitim Bütçesi gerilerdeydi biz geldiğimizde. Personelde atamaları 1. sıraya taşıdık.
 
- Bazen öğretmenler geliyor diyor ki "bize bir on bin lira yirmi bin lira" Biz bakkal yönetmiyoruz devlet yönetiyoruz 
 
- Ücret politikaları noktasında bir yerlerle kıyasa düşersek o zaman da yanlışa düşeriz. 
 
- Bizim dönemimizde alındığı kadar hiçbir dönemde öğretmen alınmadı.  Ücret konusunda da bu dönemde yapıldığı kadar başka dönemlerde yapılmadı. Biz yine elimizden geldiği kadar en iyisini vermeye çalışacağız.
 
- Ben burada memursenli kardeşlerime teşekkür ediyoırum, eğtim bir sen'li kardeşlerime teşekkür etmek istiyorum. 
 
- Demokrasiye, milli iradeye sandığa sahip çıktığınız için sizi tebrik ediyorum
 
- Gezi Parkı provokasyonlarında 17 ve 25 aralık'ta dimdik durduğunuz için her birinize teşekkür ediyorum
 
- En çok da gerçekleştirdiğimiz reformlara destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum
 
- 4+4+4 uygulamasını birlikte getirdik ,  Üniversitelerde başörtüsü sorununa birlikte son verdik,  Kamuda başörtüsü sorununa birlikte son verdik.  İmam hatiplerde Kur'an-ı Kerim ve siyer-i nebi derslerini birlikte verdik.  Mısır'a birlikte destek verdik. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim