• BIST 9679.8
  • Altın 2488.098
  • Dolar 32.407
  • Euro 34.4282
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 15 °C

'Seçilen cumhurbaşkanı partisini dizayn ediyor'

'Seçilen cumhurbaşkanı partisini dizayn ediyor'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "Seçilen Cumhurbaşkanı'nın tüm gücüyle partisini dizayn etmeye çalışacağı anlaşıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "Seçilen Cumhurbaşkanı'nın tüm gücüyle partisini dizayn etmeye çalışacağı anlaşıldı. Gençleştirme operasyonu gibi bir operasyonla ortaya çıktı. Bu operasyonun aslında AKP'yi tam bir Tayyip Erdoğan muhipleri derneği haline getirme operasyonu olduğu açık bir biçimde görüldü" dedi.

Öztrak, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Öztrak, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden elde edilen sonuçların seçmenin bir sistem değişikliğine onay vermediğini gösterdiğini söyledi.  Öztrak, YSK'nın 12'nci Cumhurbaşkanı'nın seçimine ilişkin kararının Resmi Gazete'de yayımlandığı an Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis üyeliği sona erecek ve başbakanlık makamı boşalacak. Turgut Özal'ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte Kenan Evren'in yazdığı bir yazı var. 'Bu seçimle birlikte Turgut Özal'ın Meclis üyeliğinin düştüğü, Başbakanlık makamının boşaldığı anlaşılmıştır' diyor. Şu anda yönetimde bulunanların da en az hep eleştirdikleri Kenan Evren kadar demokrat olmalarını beklemek hakkımızdır herhalde" diye konuştu.

Öztrak, seçilen Cumhurbaşkanı'nın tüm gücüyle partisini dizayn etmeye çalışacağının anlaşıldığını söyledi. Öztrak, şunları söyledi:

"Gençleştirme operasyonu gibi bir operasyonla ortaya çıktı. Bu operasyonun aslında AKP'yi tam bir Tayyip Erdoğan muhipleri derneği haline getirme operasyonu olduğu açık bir biçimde görüldü. Üç dönem gerekçesiyle en yakın arkadaşlarını giderek itibarsızlaştırmaya çalıştı ve bunları tasfiye edeceği anlaşıldı. Aslında dış politikada görmüştük. 'En yakın arkadaşım Esad' dediğine bunu yapmıştı. Kaddafi'ye bunu yapmıştı. Şimdi birlikte kuruculuğunu yaptığı partideki arkadaşları için de aynı şekilde müthiş bir vefasızlık örneği gösteriyor. Öyle görünüyor ki Tayyip Erdoğan için vefa İstanbul'da sadece bir semtin adı."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün yaptığı kurultay açıklamasının gazeteciler tarafından sorulması üzerine Öztrak, "CHP yönetimi demokrasinin gerekli kıldığı partinin içindeki denetim ve denge mekanizmalarını çalıştırmaktan hiçbir zaman kaçınmadı Öbür taraf fitneden bahsediyor. 'Milletvekillerini bir arada tutmayalım ki aralarına fitne girmesin' diye Meclis'i kapatıyor. Gençleştirme operasyonlarından söz ediyor. Biz normal bir süreç içerisinde kurultayımızı yapacağız. Büyük bir olgunluk içinde bunu yapmamız lazım. Bu kurultay Türkiye'nin mevcut konjonktüründe CHP'nin iktidara yürüyüş kurultayıdır. Bu kurultay CHP'nin Türkiye'yi daha iyi yönetme iddiasını ortaya koyan büyük bir kurultay olacaktır" dedi.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim