• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Sebgis Projesi Hakkında Kırşehir’de Bilgilendirme Yapıldı

Sebgis Projesi Hakkında Kırşehir’de Bilgilendirme Yapıldı
Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Adli Destek Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından Kırşehir'de SEBGİS (Ses ve Görüntü Bilişim...

Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Adli Destek Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından Kırşehir'de SEBGİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) projesi kapsamında bilgilendirme yapıldı.

Başlatılan proje ile ifade ve savunma alma işlemlerinin "Makul sürede yargılama', "Hakim önüne çıkarılma', "Kişi hürriyeti ve güvenliği" gibi konulara uygun şekilde yapılması planlanıyor.

Kırşehir'de özel bir otelde gerçekleşen bilgilendirme toplantısında 2012 yılında başlatılan SEBGİS projesinin 2015 yılı sonu itibari ile 592 adliye binasında 2 bin 595 duruşma salonunda SEBGİS sistemi kurulumu yapıldığı bildirilerek 220 Ceza İnfaz Kurumuna da 520 adet SEBGİS cihazı kurulumunun yapıldığı yapılan sunumla ifade edildi.

Kırşehir'de gerçekleşen toplantıda SEBGİS sisteminin faydalarını anlatan Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Servet Gül, Ceza İnfaz Kurumlarından mahkemelere mahkum sevkleri yapılmadığından duruşmalara sevk zorunluluğunun ortadan kalktığını belirtti.

Gül yaptığı bilgilendirme açıklamasında, "Cumhuriyet Savcılıkları tarafından yol tutuklaması olarak adlandırılan ve kişinin yakalama kararını çıkartan, adli mahal dışındaki yakalamasında SEBGİS sistemi sayesinde yakalandığı mahalde ifadesinin alınması ile uzun süreli hürriyetinin kısıtlanmasının önüne geçilmiştir. İnfaz kurumlarından mahkemeye yapılan sevklerin ortadan kalkması ile sevk kavramı ortadan kalkmış firar ve kaza olaylarının önüne geçilmiş, sevk de görevli personelin başka işlerde kullanımı sağlanmıştır. SEBGİS projesi ile Türkiye'de ilk defa ses ve görüntü teknolojisi yargı alanında kullanılmış, yargılamanın anayasa ve kanunlarda belirtilen en kısa sürede en az masrafla yapılması ilkesinin yerine getirilmesinde önemli adımlar atılmıştır." dedi.

Yapılan proje ile maliyetlerin de düşürüldüğünü belirten Gül, "Yargılamanın yapılması aşamasında farklı birimlerin birbirleri ile görüntülü iletişiminin yapılması ile mesafeler kısaltılmış, yargılama maliyetleri düşürülmüştür. Zabıt Katibinin mahkemede olan her şeyi kayıt altına almasına gerek kalmamış iş yükü de bu manada hafiflemiştir." diye konuştu.

Sebgis Projesi Hakkında Kırşehir’de Bilgilendirme Yapıldı

Sebgis Projesi Hakkında Kırşehir’de Bilgilendirme Yapıldı

Sebgis Projesi Hakkında Kırşehir’de Bilgilendirme Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim