• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Seah Acil Servisine Bir Ayda 60 Bin Hasta Geldi

Seah Acil Servisine Bir Ayda 60 Bin Hasta Geldi
Sakarya'da 2016 yılının ilk ayında 60 bin 273 hasta, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) Acil Servisinde sağlık hizmeti aldı.

Sakarya'da 2016 yılının ilk ayında 60 bin 273 hasta, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) Acil Servisinde sağlık hizmeti aldı.

ACİL SERVİS'TE İNCELEME

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) Acil Servisi'nde incelemelerde bulundu. Sağlam, acil servisteki işleyişi yerinde incelerken sağlık hizmeti alan vatandaşlarla da yakından ilgilendi. Anlık gelişen hastane ziyaretlerinde tespit edilen eksiklik ve aksaklıkların giderilmesini amaçladıklarını dile getiren Sağlam, güvenlik biriminden de bilgi aldı.

KALABALIK UYARISI

Acil servise gelen bir hastanın yanında ortalama en az 2 kişinin de hasta yakını olarak geldiğine dikkat çeken Sağlam "Bu durum acil servisimizin gereksiz bir kalabalıkla karşı karşıya kalmasına neden oluyor. Hayati müdahalelerin yapıldığı alanlara da hasta yakınlarının giriş çıkış yapması doktorlarımızın ve sağlık personelimizin çalışmasına olumsuz etki ediyor. Herkesin bu konuda duyarlı olması ve acil servislerimizde hastaların haricinde gereksiz kalabalıklar oluşturulmamasını rica ediyoruz. Bu konuda güvenlik görevlilerinin uyarılarına uyulması hasta bakımı yönünden faydalı olmaktadır." diye konuştu.

HASTA YOĞUNLUĞU

SEAH Acil Servisi'nin ilimizin en yoğun acil servisi olduğunu hatırlatan Doç. Dr. Sağlam,

acilde bu yılın ocak ayında 60 bin 273 hastaya hizmet verildiğini kaydetti. Sağlam "Ocak ayında SEAH Acile 33 bin 927 hasta başvururken, SEAH'a bağlı Kadın Doğum ve Çocuk Bölümü Acil Servisi'nden ise 26 bin 346 kişi hizmet aldı. Kış aylarının sert geçmesi ve solunum yolu enfeksiyonlarında yaşanan artışla acil servislerdeki hasta sayılarında da geçen yıla oranla yüzde 50'lere varan artış olduğu gözlendi. Acil servislerdeki yoğunluk şubat ayının ilk haftasında da kendini gösterdi. Şubat ayının ilk haftasında SEAH Acil Servisi'ne 12 bin 38 hasta acil sağlık hizmeti almak için başvurdu." dedi.

YATIŞ İŞLEMLERİ

Acil serviste yatış verilen hastaların yatış işlemlerinin hızlandırılması konusunda talimat veren Genel Sekreter Sağlam "Hastalarımız ve yakınlarından yatış işlemlerinin uzun sürdüğü yönünde şikayetler alıyoruz. Bu konuda acil servisimizde belli bir standart var. Yatışı yapılacak hastanın işlemlerinin hızlı bir şekilde yapılması ve servise alınması gerekiyor." şeklinde konuştu. Sağlam, acil servisin ardından hastane içerisindeki kantinde de incelemelerde bulundu. Satılan ürünlerin fiyatlarını kontrol eden Sağlam, hastane gibi insan sirkülasyonunun yoğun olduğu yerlerde özellikle çay kahve gibi çok tüketilen içeceklerin fiyatlarının uygun olması gerektiğini dile getirdi.

Seah Acil Servisine Bir Ayda 60 Bin Hasta Geldi

Seah Acil Servisine Bir Ayda 60 Bin Hasta Geldi

Seah Acil Servisine Bir Ayda 60 Bin Hasta Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim