• BIST 9463.25
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

SDÜ’de Osmanlıca Eğitimi Sürüyor

SDÜ’de Osmanlıca Eğitimi Sürüyor
SDÜ Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Hayrat Vakfı Isparta İl Koordinatörlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında Osmanlıca...

SDÜ Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Hayrat Vakfı Isparta İl Koordinatörlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında Osmanlıca eğitimleri devam ediyor. SDÜ Rektörü İlker Hüseyin Çarıkçı, Osmanlıca eğitimlerinin Üniversitenin toplumsal misyonunun önemli bir parçası olduğunu dile getirdi. Çarıkçı, "Üniversite yönetimi olarak bu tür eğitimleri önemsiyor ve Osmanlıca eğitimlerini daha kaliteli çerçevede daha derin vermeyi amaçlıyoruz." dedi. Osmanlıca eğitimlerinin toplumsal gündemde daha fazla konuşulmaya başlandığını belirten Rektör Çarıkçı "üniversitelerin toplumsal misyonu bu eğitimleri daha ileri seviyede, akademik düzeyde vermek. Bizde bu noktada Osmanlıca eğitimlerini daha kaliteli vermek için çalışma yürütüyoruz. Osmanlıca kurslarımız başarılı olarak devam ediyor. Daha da başarılı olacağına inanıyoruz. " diye konuştu.

Uzman eğitmenler aracılığıyla Üniversitede düzenlenen kurslarla ilgili açıklamada bulunan Doç. Dr. Selami Turan da "Kursa gelenler hem geçmişleriyle irtibat kurabilecek hem de geçmişlerinden öğrendikleri bu bilgilerle geleceklerini inşa edebilecek" dedi. Osmanlıca eğitmeni Muhlis Körpe de Osmanlıca öğrenmenin bir lüks değil gereklilik olduğunu söyleyerek "millet olarak, fert olarak tarihin akışında sürekli bulunmak istiyorsanız kim olduğunuzu nereye ait olduğunuzu bilmeniz gerekir. Millet olarak bin yıllık bir mazimiz var. Bu mazide medeniyet bilgilerimizin tamamı Osmanlıcadan oluşuyor. Bizim kurslarımıza katılan kursiyerler dördüncü oturumdan metin kumaya başlıyor. Osmanlıca sanıldığı gibi çok zor bir azı değil. Sadece öz Türkçenin Kuran harflerinden yazımından ibaret. Bugün insanlar nasıl rahatça Türkçeyi konuşabiliyorsa, Osmanlıcayı öğrenmekte de güçlük çekmezler" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim