• BIST 9095.41
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

SDÜ Organ Nakil Merkezi Kabuğuna Sığmıyor

SDÜ Organ Nakil Merkezi Kabuğuna Sığmıyor
Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesindeki Organ Nakil Merkezi, ayrı bir binaya ihtiyaç duyar hale geldi.

Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesindeki Organ Nakil Merkezi, ayrı bir binaya ihtiyaç duyar hale geldi. Organ Nakil Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mahmut Bülbül, gelişen bir merkez haline geldiklerini belirterek, şu anda hastane içerisinde yer alan ünitenin kendilerine dar geldiğini ifade etti. Prof. Dr. Bülbül, "Hastanemizde zaten bir darlık çekiliyor. Hasta potansiyelimiz de çok arttı. Geçtiğimiz gün hem karaciğer hem böbrek nakli yaptık. Bu haftada bir naklimiz var. Önümüzdeki haftalarda da nakillerimiz devam edecek. Bir merkez olarak ayrı bir ünite ihtiyacımız var. Hayırseverlerden böyle bir merkeze destek vermelerini istiyoruz" dedi.

2 MİLYON TL'LİK BİR YATIRIM YETERLİ OLUR

Üniversiteden kaynak aktarılarak böyle bir merkezin 5-6 yılda yapılabileceğine işaret eden Prof. Dr. Mahmut Bülbül, "Ancak hayırseverlerimizin desteği ile böyle bir merkezi inşat etsek 6 ay- 1 yıl gibi kısa bir sürede biter. Ayrıca Isparta'ya ait bir yer olur. Şevket Bey'in kulakları çınlasın Kalp Merkezi'ni yaptığı gibi ya da hukuk Fakültesi'nde, Üniversite camiinde olduğu gibi hayırseverlerin meydana getirebileceği bir nakil merkezinin olmasına şuanda gereklilik duyuyoruz. Örneğin Antalya'da Organ Nakli Merkezi var. Onu devlet desteği ile 150 milyon dolara yaptılar. Biz öyle bir şey istemiyoruz. Devlet imkânlarıyla buraya bir şey yaptırabilmem için yıllar geçer. Ama hayırseverlerin desteği ile yapılabilir. Bu Isparta için ciddi bir şey. Birçok da hasta bekliyor. Sadece Isparta'ya değil, çevreye hizmet veriyoruz. Sağlık sektörü de Isparta'nın yaşanabilir illeri içerisinde birinci sırada yer almasının yarışında organ nakli de önemli yer tutar. Bu iş burada yapılıyor artık ve büyüyor, genişliyor. Buna da Ispartalının destek vereceğine inanıyorum. Belki 2 Milyon Liraya yakın bir yatırımı gerçekleştirdiğimiz takdirde bir organ nakli merkezi olmuş olabilir" görüşünü iletti.

EL, KOL, YÜZ NAKLİ İÇİN ÇALIŞMAM VAR

Öte yandan Organ Nakil Merkezi'nin plastik cerrahi alanında el, kol, yüz nakillerini gerçekleştirmek istediğini dile getiren Prof. Dr. Bülbül, bu konuda çalışma yaptıklarını açıkladı. Prof. Bülbül, "İnsanlarımıza hizmette sınırımız yok. Biz yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz. Yeter ki onlar da bize bir adım gelsinler, destek versinler. Ben buraya hizmet vermeye başlayalı 18 yıl oldu. 18 yıldır ben bugünleri hayal etmiştim. Gerçekleştirdik. Isparta'ya büyük bir hizmettir. Organ nakli, karaciğer nakli Türkiye'de kaç merkezde yapılıyor? Bir çok fakülte ve özel eğitim araştırma hastaneleri var ama organ nakli merkezi sınırlı sayıda. Yakında başarabilirsem kompozit doku merkezi yani plastik cerrahinin el, kol, yüz gibi nakillerini gerçekleştirmek istiyorum. Bununla ilgili çalışmam var. bunun da ruhsatını alabilirsem burada devam edeceğiz. Bunları yapacak insanlarımız var. altyapımız da tamam olursa fevkalade olur. Emekliliğime az kaldı. 2-3 yıl içerisinde bunları da gerçekleştirip üzerime düşen görevleri tamamlayarak ayrılmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim