• BIST 9809.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

SB-odü Tıp Fakültesi’nde Bir İlk

SB-odü Tıp Fakültesi’nde Bir İlk
Ordu'da küçük yaştan bu yana kalbi delik olan 23 yaşındaki genç, kasığından yapılan anjiyo yöntemiyle ameliyatsız bir şekilde tedavi edilerek ertesi...

Ordu'da küçük yaştan bu yana kalbi delik olan 23 yaşındaki genç, kasığından yapılan anjiyo yöntemiyle ameliyatsız bir şekilde tedavi edilerek ertesi gün taburcu oldu.

Küçük yaştan itibaren aralıklı olarak nefes darlığı şikayeti çeken Nazan Güneybu, şikayetlerinin son zamanlarda giderek artması üzerine SB-ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Hastanın yapılan muayenesinde kalbinde doğuştan gelen büyük bir delik olduğu saptandı.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Yaman'ın öncülüğündeki Koroner Anjiyo Laboratuvarı ekibi tarafından 23 yaşındaki Güney'in kasığından girilerek kalbindeki delik başarılı bir operasyonla kapatıldı. Hasta bir gün sonra da sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

Operasyon hakkında açıklamada bulunan SB-ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Kaya, hastanede kısa bir süre önce kurdukları Koroner Anjiyografi Laboratuvarı'nda Yrd.Doç. Dr.Adil Bayramoğlu, Yrd. Doç.Dr. Zeki Yüksel Günaydın, Uzm. Dr. Osman Bektaş ve Uzm. Dr. Mehmet Yaman'ın bulunduğu akademik ve uzman hekimlerden oluşan seçkin bir kardiyoloji ekibinin görev yaptığını ve bugüne kadar birçok başarılı operasyona imzalarını attıklarını belirtti.

Yakın zamana kadar açık kalp ameliyatı ile kapatılan bu tür kalp deliklerini anjiyo yöntemi ile ameliyatsız bir şekilde kapatabildiklerini belirten Kaya, "Halk arasında şemsiye yöntemi diye bilinen bu yöntemde hastanın kasık damarından girerek kalbindeki deliği kapatıyoruz. Yöntemin en büyük avantajı hastalar cerrahi müdahaleden kurtulmakta ve dolayısıyla erken iyileşme sağlanmaktadır. Bu da hasta için büyük bir konfor anlamına gelmektedir" dedi.

SB-ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 3 ay önce kurulan Koroner Anjiyografi Laboratuvarı'nda bugüne kadar birçok başarılı operasyon gerçekleştirdiklerini belirten Kaya, "Bu bizler için gurur vericidir. Ordu halkına ve bölge halkına son derece kaliteli ve etkili hizmeti kısa sürede ulaştırmanın hedefiyle çıktığımız bu yolda Anjiyografi Ünitemizi başarılı ekibimizle bugünlere taşıdık ve bölgemiz için birçok ilke imza attık. Başarılarından dolayı tüm ekibimizi kutluyorum" diye konuştu.

SB-odü Tıp Fakültesi’nde Bir İlk

SB-odü Tıp Fakültesi’nde Bir İlk

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim