• BIST 9692.61
  • Altın 2490.431
  • Dolar 32.5901
  • Euro 34.8531
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Sayed’den 2016 Güncel Sağlık Sempozyumu

Sayed’den 2016 Güncel Sağlık Sempozyumu
Sağlık Yönetimi ve Eğitim Derneği (SAYED) tarafından 2016 Güncel Sağlık Sempozyumu düzenlendi.

Sağlık Yönetimi ve Eğitim Derneği (SAYED) tarafından 2016 Güncel Sağlık Sempozyumu düzenlendi.

SAYED tarafından İstanbul Büyükçekmece'de bulunan TÜYAP fuar alanında düzenlenen "2016 Güncel Sağlık Sempozyumu', Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş'ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan SAYED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Karaoğlanoğlu bir selamlama konuşması yaparak, katılımlarından dolayı herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Gümüş ise konuşmasında, Bakanlığın projeleri ve sağlıkta gelinen noktayı anlattı. Gümüş, "Şu anda sağlık anlamında Avrupa'da birçok ülkeyi geride bırakarak dünya sıralamasına girmiş bulunmaktayız. Hizmetlerimiz her geçen gün kalite, teknoloji ve standart anlamında artmaktadır" ifadelerini kullandı.

Kanuni Sultan Süleyman'ın " Olmaya Cihanda Devlet bir nefes sıhhat gibi" sözüne dikkat çeken Gümüş, " Hedefimiz daha ileri, daha ileri diyerek Avrupa standartlarının üzerine çıkardığımız sağlık hizmetlerimizi dünya çapında ve teknoloji eşliğinde bir noktaya taşımaktır" dedi.

Sempozyum iki oturumda gerçekleşti. Birinci oturumun başkanlığını ise Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl yaptı.

Prof. Dr. Şaban Şimşek'in Sağlık Bilimleri Üniversitesi hakkındaki renkli sunumu ise dikkat çekti. Şimşek konuşmasında Sağlık Bilimleri Üniversitesinin kuruluşunda ki temel amaca, genel gerekçelere, özel gerekçelere, alternatiflere, üniversitenin tıp eğitimindeki yerine, mevcut yasal duruma, dergi-yayın ve sertifikasyon konularına değindi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan ise konuşmasında, "dünyada afiliasyon', "karmaşık protokoller', "Türkiye'de birlikte kullanım ve işbirliği', "mevzuat', "kaynakların etkin ve verimli kullanılması', "SB Hastaneleri', "üniversite hastaneleri', "eğitim ve hizmet ayrıla bilir mi', "prensipler', "eğitim ile ilgili genel sorunlar" konu başlıklarıyla sunumunu gerçekleştirdi.

Daha sonra tartışma ve fikirler bölümünde katılımcılar ve panelistler arasında fikir alışverişinde bulunulup görüş ve değerlendirmeler alındı.

Sempozyumun ikinci oturumu Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Nurullah Okumuş başkanlığında gerçekleşti.

Kamu Hastaneler Kurumu Başkan Yrd. Uzm. Dr. Murat Parpucu, şehir hastanelerinde yönetim modelini anlatırken, çalışması sürdürülen şehir hastaneleri hakkında bilgiler vererek miktara bağlı olmayan hizmetlerin devletle muhataplığı, miktara bağlı olan hizmetlerin devletle muhataplığı, Yozgat Şehir Hastanesi, Koordinasyon Kurulu, Koordinasyon Kurulunun yapısı ve görevleri, Başhekim ve Başhekim yardımcılarının görev ve yetkileri, İdari ve Mali işler Müdürlüğü görev yetki ve sorumlulukları, Sağlık Bakım Hizmetleri görev yetki ve sorumlulukları, Destek Hizmetleri ve Sağlık Otelciliği Müdürlüğü'nün görev yetki ve sorumlulukları, Teknik Hizmetler Müdürlüğü'nün görev yetki ve sorumlulukları konu başlıklarıyla katılımcılara bilgiler verdi.

Yatırımcı gözüyle şehir hastanelerini değerlendiren PPP Sağlık Yatırımları İşletmesi'nden sorumlu Akfen İnşaat Genel Müdür Yrd. Uğur Kılıç kamu-özel iş birliği modelini anlatırken PPP Modeli, Yüklenici firmalar tarafından sağlanacak zorunlu hizmetler, Cihaz sistemleri, Entegre Hizmet sisteminin ana amacı hakkında bilgiler verdi.

"Şehir Hastaneleri Uygulama sürecinin neresindeyiz" konusunda bir konuşma yapan Sağlık Bakanlığı Yatırımlar Genel Müdürü Dr. Fuat Kantarcı ise Türkiye'de Sağlık Yatırımları, KÖİ, Sağlık Hizmetlerinde KÖİ modeli ve bu modelin avantajları, İşletme riskleri, riskleri önlemek için yapılan çalışmalar, finansman, kesin olmayan işletmeye geçiş tarihleri, İhalesi yapılıp sözleşmesi yapılanlar ve Türkiye'nin değişik illerinde bulunan sağlık işletmeleri hakkında bilgiler verdi.

PPP Projeleri Rönesans Konsorsiyumu İşletme Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İhsan Şahin ise "Şehir Hastanelerindeki Sağlık Hizmet Sunumunda Yatırımcının Rolü" başlığıyla yaptığı konuşmada, devlet-özel sektör sinerjisinin ve kaynakların ortak kullanımı hedefleyen bir model (PPP ), PPP projeleri işletme dönemi zorunlu hizmetleri, klasik uygulamalar ile PPP modeli temel karşılaştırmalarını anlattı.

Sayed’den 2016 Güncel Sağlık Sempozyumu

Sayed’den 2016 Güncel Sağlık Sempozyumu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim