• BIST 9756.99
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 27 °C

Sayaç Taktıran Çiftçiler Memnun

Sayaç Taktıran Çiftçiler Memnun
Dicle Elektrik Dağıtım, daha rahat bir biçimde tarımsal sulama yapabilmesi için Türkiye genelinde hizmet veren diğer illere nazaran çok daha ucuza elektrik...

Dicle Elektrik Dağıtım, daha rahat bir biçimde tarımsal sulama yapabilmesi için Türkiye genelinde hizmet veren diğer illere nazaran çok daha ucuza elektrik enerjisi sunuyor. Bu fırsattan yararlanan çiftçiler, hem ucuza enerji alabildikleri, hem de aldıkları enerjinin kalitesinin yüksek olmasından dolayı bu durumdan oldukça memnun olduklarını bildirdi.

Dicle Elektrik Dağıtım, henüz sayaç taktırmayan diğer çiftçilerin de bu "mutlu çiftçiler" ailesine katılmaları için 18 Nisan'a kadar sayaçlarını taktırmalarını istedi. Bu çağrıya uyan çok sayıda Şanlıurfalı ve Mardinli çiftçi şirkete başvuruda bulunarak sayaçlarını şimdiden taktırdı.

SAYAÇ TAKANA AYRICALIK

Dicle Elektrik Dağıtım, bu güne kadar tarımsal sulamada kullandıkları elektriğin ölçülebilmesini sağlayacak olan sayaçların takılmasına karşı çıkan çiftçileri sayaç takmaya ikna edebilmek için her yıl düzenlediği "Tarımsal Sulama Kampanyası'nı bu yıl da yineledi. Enerji şirketi, sayaç taktıran yöre çiftçisine bu yıl da son derece ucuz elektrik sağlayacak. Yöre çiftçisi de Dicle Elektrik tarafından kendilerine sağlanan bu ayrıcalıktan en iyi şekilde yararlanma imkanına kavuşacak.

İKİ BİN 200 ÇİFTÇİ SAYAÇ TAKTIRDI

Dicle Elektrik tarafından uygulanan kampanyalardan sayaç taktırmak suretiyle yararlanan çiftçiler, hallerinden oldukça memnun görünüyorlar. Bunların başında ise sayaç taktırmayı kabul eden Diyarbakırlı çiftçiler geliyor. Sadece geçtiğimiz yıl Diyarbakır'ın Bismil ve Çınar ilçelerinde 2 bin 200 çiftçi sayaç taktırdı. Batman, Mardin ve Şanlıurfa'da ise sayaç taktıran çiftçi sayısı 3 bin dolayında gerçekleşti. Dicle Elektrik, bu yıl da Şanlıurfa'da 15 bin, Mardin'de ise 8 bin çiftçiye daha sayaç taktırmayı planlıyor.

SAĞLIKLI ENERJİ MUTLU ETTİ

Sayaç taktıran ve bu durumdan hayli memnun olan çiftçiler adına açıklamalarda bulunan Bismil Pamuk Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Vural, daha önce kayıt altına alınmadığı için elektriği alabildiğine bol ve gereksiz yere harcadıklarını ifade ederek, "Şimdi sayaç takıp para ödediğimiz için tasarrufa önem veriyoruz. Dolayısıyla daha az elektrik harcıyoruz, daha da az elektrik bedeli ödüyoruz. Biz sayaç takınca, şirketle anlaşma yaptık. Bu anlaşmaya göre şirket, bize sağlıklı enerji vermek mecburiyetinde. Nitekim öyle de oldu. Biz sayaç taktığımız için 2015 yılında bize sağlıklı ve kesintisiz enerji verdi. Böylece ürünlerimiz susuzluktan etkilenmedi" dedi.

DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTILAR

Bismil Pamuk Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Vural ve sayaç taktıran yöre çiftçileri, kısa süre önce sonuçlarını yerinde görmek için ilçeyi ziyarete gelen Şanlıurfalı çiftçilere, sayaç takıldıktan sonraki deneyimlerini paylaşmışlardı. Benzer bir ziyaretin, önümüzdeki günlerde de gerçekleşeceği öğrenildi. Dicle Elektrik Dağıtım yetkilileri, sayaç taktıran çiftçilerin, elde edilen sonucu görünce diğer çiftçilere de sayaç takmayı tavsiye ettiğine dikkat çekerek, çiftçilere sayaç taktırmaları için tanınan sürenin 18 Nisan'da sona ereceğinin altını çizdi. Enerji şirketi, sayaç taktırmak için gecikmemeleri, dolayısıyla da elektriksiz kalmamaları için çiftçileri uyardı.

SAYAÇ TAKTIRMAYA BAŞLADILAR

Gerek sayaç taktıran çiftçilerin durumunu yerinde gören, gerekse şirketin yaptığı çağrıyı değerlendirerek 3'te 2 oranındaki elektrik bedeli indiriminden yararlanmak isteyen yüzlerce çiftçi Dicle Elektrik Dağıtım şubelerine başvurarak sayaç taktırdı. Alınan bilgilere göre, kısa süre içerisinde Şanlıurfa'da bin 200, Mardin'de ise 350 çiftçi sayaç taktırdı. Dicle Elektrik Dağıtım yetkilileri, hafta sonu da konuyla ilgili birimlerinin mesai yaptığını belirterek, isteyen çiftçilerin cumartesi ve pazar günleri de sayaç taktırmak için başvuruda bulunabileceğini bildirdi. Yetkililer, daha önce çiftçilerin kullandığı sayaçların sökülerek, bunlarla ilgili hiçbir işlem yapılmayacağını ve bu konuda "temiz bir sayfa" açılacağını belirtirken "Daha önce kaçak elektrik kullandığı için sayaç değiştirme konusunda tereddütlü olan çiftçilerimizin çekinmesine gerek yok. Sökülen sayaçlarla ilgili kesinlikle herhangi bir işlem yapılmayacak. Ayrıca yeni takılan sayaçlar için de çiftçimiz bir bedel ödemeyecek. Güvence bedelini ise faturası ile birlikte ödeyecek" ifadelerini kullandı.

Sayaç Taktıran Çiftçiler Memnun

Sayaç Taktıran Çiftçiler Memnun

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim