• BIST 9758.26
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 27 °C

Savcıyı şehit eden teröristler adliyeye böyle girmişler

Savcıyı şehit eden teröristler adliyeye böyle girmişler
Çağlayan Adliyesi’nde Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı makam odasında rehin aldıktan sonra şehit eden teröristlerin adliyedeki güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Terörist Şafak Yayla, Adalet Sarayı’na C Blok kapısındaki avukat girişinden takım elbiseli, elinde cübbe ve sahte avukat kimliğini göstererek 11.29’da girdi. Metrobüs durağındaki D kapısından giriş yapan ikinci terörist Bahtiyar Doğruyol’un omzunda ise daha çok avukatların kullandığı türden askılı bir çanta bulunuyor.

BAŞSAVCI'DAN YAZILI AÇIKLAMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, terör dehşetiyle ilgili bazı iddialara yanıt verdi: “Silah kullanmadan eylemin sonlandırılması amaçlanmıştır. Uzun görüşmelere rağmen teröristler teslim olmamıştır. Teröristlerin görüşmek istediği Avukat Sezgin Tanrıkulu, geleceğini belirtmesine rağmen gelmemiştir. Silah sesleri gelince müdahalede bulunulmuştur. Teröristler silahla karşılık vermişlerdir.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu tarafından yapılan yazılı açıklamada, 1 Nisan’da 01.30’da Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi sonucunda Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın başına bitişik atış olacak şekilde silahla ateş edildiği belirtildi. Savcının başında 3, göğüs kısmında 2 kurşun yarası tespit edilmişti. Açıklama şöyle:

“Uzun süren görüşmelere rağmen, teröristlerin teslim olmayıp savcımızın şehit etmesiyle ilgili yazılı,  görsel ve sosyal medyada çıkan bazı haberlerde Cumhuriyet savcımızın polislerce öldürüldüğü, teröristlerin bomba patlattıkları, şehit Cumhuriyet savcısının otopsisinin yapılmadığı ve benzer eksik, maksatlı yayınlar yapılmakta olduğu müşahade edilmiştir. 

Öncelikle herhangi bir silah kullanılmaksızın rehin alma eyleminin sonlandırılması amaçlanmıştır. Bu bağlamda İstanbul Baro Başkanı Sayın Ümit Kocasakal, avukat Şükriye Erden ve özellikle Sami Elvan’ın teröristlerle iletişimleri sağlanmış, uzun görüşmelere rağmen teslim olmamışlardır.

Teröristlerin görüşmek istediği Avukat Sezgin Tanrıkulu, kendisine ilk ulaşıldığında adliyeye geleceğini belirtmesine rağmen adliyeye gelmediği gibi kendisine ulaşılmak istendiğinde telefonlara çıkmamıştır.

Görüşme sürmekteyken odadan peşpeşe silah sesleri gelmesi üzerine güvenlik güçlerimiz yasal müdahalede bulunmuşlardır. Bu esnada teröristler de içeriden güvenlik güçlerine silahla karşılık vermişlerdir. Çatışma bittiğinde Cumhuriyet savcımız hastaneye kaldırılmıştır. Hayata döndürülememesi üzerine şehit olmuştur. İki terörist 7.65 mm çaplı Fransız model tabanca ile ölü olarak etkisiz hale getirilmişlerdir.” 

BERKİN Elvan soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden ve operasyonda öldürülen DHKP-C’li teröristlerden Şafak Yayla Giresun’da, Bahtiyar Doğruyol Ankara’da toprağa verildi. Giresun’daki cenazede, Şafak Yayla’nın, polisin 104 kişilik DHKP-C’li potansiyel eylemci listesinde olduğu belirtilen ağabeyi Bulut Yayla da vardı. 

Şafak Yayla’nın İstanbul’da annesi Aysel Yayla ve yakınlarınca teslim alınan cenazesi dün Giresun’un Çanakçı İlçesi’ne bağlı Karabörk köyüne götürüldü. Çanakçı ilçe merkezinde ve köyde bir grup aileye tepki gösterdi. Jandarmanın gruba müdahalesinin ardından Şafak Yayla, evinin yakınında toprağa verildi. Dayısı Esat Berberoğlu, "Bu çocuk, bu toprağın çocuğu. O savcıya da yazık. O düşmanımız değil ki" dedi. Doğruyol’un cenazesi de gece Ankara’ya götürüldükten sonra Karşıyaka Mezarlığı’nda defnedildi. Cenaze sırasında bazı kişiler basın mensuplarına taş attı. 

Evini taşladılar

Şafak Yayla Karabörk köyünde toprağa verilirken cenazenin başka yerde defnedilmesini isteyen bir grup, ailenin evine yöneldi. Jandarmanın barikat kurması üzerine grup başka bir yoldan ulaştığı evi taşladı.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim