• BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Savcı:"25 Aralık tapeleri ileride delil olabilir"

Savcı:"25 Aralık tapeleri ileride delil olabilir"
25 Aralık soruşturmasında takipsizlik kararı veren savcılar, "ileride delil olabilir" gerekçesiyle tapelerin silinmemesine karar verdi.

25 Aralık soruşturmasında takipsizlik  kararı veren savcılar, normalde takipsizlik kararının ardından silinmesi gereken tapelerin ileride delil olabilir gerekçesiyle saklanmasına karar verdi.
 
Aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da bulunduğu rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamındaki 96 şüpheli hakkında takipsizlik kararı verildi. Ancak Hürriyet'tin konuyla ilgili haberinde ilginç bir detay dikkat çekti. 
 
METRO İHALESİ VE DUBLE YOL'A TAKİPSİZLİK YOK
 
25 Aralık soruşturmasıyla ilgili takipsizlik kararında, iki dosya için inceleme kararı çıktı. Savcılar dinlemeler ve takipler usulsüz yapılsa da, maddi gerçeğin ortaya çıkartılması için Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu ihalesi ile Çanakkale-Ezine Yolu ihalesiyle ilgili soruşturmaya devam kararı aldı. 
 
İLERİDE DELİL OLABİLİR, SİLİNMESİN!
 
Kararda en çarpıcı detaylardan biri ise, normalde takipsizlik kararının ardından silinmesi gereken tapelerin ileride delil olabilir gerekçesiyle saklanması kararı oldu. Şüpheliler arasında geçen ve mahkeme kararıyla dinlenen ve silinmemesine karar verilen telefon görüşmelerinde çarpıcı bilgiler ortaya çıkmıştı.
 
25 ARALIK FEZLEKESİ'NDEKİ İDDİALAR
 
YASİN EL KADI
İDDİA: 11 Eylül’den sonra BM Güvenlik Konseyi’nin “Terörü Finanse Edenler” listesine aldığı Yasin El Kadı, Türkiye’ye giriş yasağı bulunduğu dönemde, bizzat Başbakanlık yetkililerinin bilgisi dahilinde VIP’ten geçerek kayıtsız yurda sokuldu. Erdoğan’la 12 kez görüştü.
 
PAŞAKÖY’DEKİ MADEN ÇALIŞMALARI
 
İDDİA: Orman Bakanlığı’nın maden işletme izni vermediği İstanbul Sultanbeyli’deki Paşaköy Orman Sahası, Başbakanlık’taki görevlilerin yakın takibi sonucu, Yasin El Kadı’nın başında bulunduğu Bosphorus 360 şirketine verildi.
 
ETİLER POLİS OKULU’NUN DEVRİ
 
İDDİA: İstanbul Etiler’deki Polis Okulu’nun boş arazisi de, Bosphorus 360 Şirketi’ne ihalesiz olarak düşük fiyattan verildi. (İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş “Araziyi kimseye vermedik. Tapusu bizde” açıklamasını yaptı.)
 
MEDYA HAVUZU
 
İDDİA: ATV-Sabah’ın satışı için, eski bakan Binali Yıldırım’ın koordinasyonunda 4 işadamı 100’er milyon dolar, bir işadamı 30 milyon dolar, bir diğeri 20 milyon dolar koyarak medya havuzuna ortak oldu.
 
TÜRGEV’E YAPILAN BAĞIŞLAR
 
İDDİA: Yönetim Kurulu’nda Bilal Erdoğan ve Esra Albayrak’ın da bulunduğu TÜRGEV Vakfı’na, devletin çeşitli ihalelerine katılan işadamları tarafından bağış yağdı. TÜRGEV’e ayrıca bir çok arsa da bedelsiz devredildi.
 
AĞAOĞLU’NUN ARAZİSİ
 
İDDİA: İşadamı Ali Ağaoğlu, Küçükbakkalköy’deki 20 dönümlük araziyi, Bilal Erdoğan’ın talimatıyla hibe etti. Karşılığında Maslak 1453 projesindeki sıkıntıların görülmemesini sağladı.
 
14 TERMİK SANTRAL
 
İDDİA: Özelleştirilmesi planlanan 14 termik santral, Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla özelleştirme kapsamından çıkartıldı ve yenilenmesi için Bosphorus 360 şirketine ihale edilmeye çalışıldı.
 
URLA VİLLALARI
 
İDDİA: İşadamı Latif Topbaş’ın yaptırdığı ve Erdoğan ailesinin tatillerini geçirdiği Urla’daki villalar için, SİT alanı içerisinde kalan arazinin imar planı, rüşvet ve usulsüzlükle değiştirildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim