• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Savcı Sayan'dan partiye sert eleştiri!

Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye resmi başvuru yapmasının ardından parti içinde tartışmalar başladı. CHP'li Savcı Sayan canlı yayında parti yönetimine sert eleştiriler getirdi.
Beyaz TV’de yayınlanan Objektif programında, Deniz Baykal’a yakınlığıyla bilinen CHP’li Savcı Sayan Sarıgül’ün CHP’ye geçişine sert bir şekilde tepki gösterdi.
 
Sarıgül’le ilgili bir sorunu olmadığını belirten Sayan, CHP’nin etik davranmadığını ileri sürdü. Sayan, “CHP öncelikle Sarıgül’den özür dilemek zorundadır” ifadesini kullandı.
 
a.20131101100818.jpg
 
SARIGÜL İÇİN CHP 100 SAYFALIK YOLSUZLUK DOSYASI HAZIRLADI
 
Savcı Sayan, özre sebebi olarak da, CHP’nin daha önce Mustafa Sarıgül hakkında hazırladığı 100 sayfalık yolsuzluk ve rüşvet raporu olarak zikretti.
 
Sayan şöyle konuştu:
 
"Baykal’ın tasfiyesinden sonra biz Gandi’yiz, yüzde 30-40 oy alırız, alamazsak istifa ederiz dediler. Alamadılar, istifa etmediler. Baktılar ki AK Parti’yle mücadele edemiyorlar şimdi de Sarıgül bizi kurtarsın diye onun kapısına gittiler.
 
Türkiye’yi dizayn etmek isteyenler Sarıgül’ü istiyorlar. Sarıgül’ü başarılı gördüler. Ama Sarıgül aslında bir lider dublörüdür.
 
Amaçları Sarıgül’ü genel başkan yapmaktı. Kılıçdaroğlu bir ara istasyondur. Sarıgül’ün arkasında başka güçler var. 2004’te Amerika’da Zeyno Baran’la, Ebru Bozacıoğlu’yla birlikte ABD Büyükelçiliği, Dinç Bilgin vasıtasıyla Sarıgül’le ilişkiye geçtiler. “Kesin CHP’nin başına geçmen lazım, bunun ilk adımı Baykal’ı devirmektir. CHP Cumhuriyet’in sigortasıdır” dediler.
 
Savcı Sayan bu sözleri söylerken, Sarıgül hakkında CHP’nin hazırladığı yolsuzluk dosyalarını da kameralara gösterdi.
 
TAYYİP’İN ELİNİ ÖPERİM, SARIGÜL’ÜN ELİNİ ÖPMEM
 
Sayan programın sonlarına doğru, üslubunu daha da sertleştirerek Mustafa Sarıgül’ün, Türkiye’nin başına tuzak olarak getirildiğini savundu. Sayan, “Tayyip Erdoğan’ı 2 milyon Sarıgül’e değişmem . Tayyip’in elini öperim, Sarıgül’ün elini öpmem” ifadelerini kullandı.
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim