• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın Şehit Edilmesinin Yıl Dönümü

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın Şehit Edilmesinin Yıl Dönümü
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, 31 Mart 2015 tarihinde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinin yıl dönümünde yaptığı...

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, 31 Mart 2015 tarihinde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinin yıl dönümünde yaptığı basın açıklamasında, "Biz yargı mensupları için "peygamber postunda oturuyor" derler, o posta kanımızı bulaştıranlara dahi adalet dağıtmaktan imtina etmeyiz" dedi.

31 Mart 2015 tarihinde İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinin yıl dönümünde, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz basın açıklamasında bulundu. Topuz, "Eylemi gerçekleştiren hainler güya bir şahsın öldürülmesi için adalet arıyorlardı. Oysaki şehit Cumhuriyet Savcımız söz konusu o olayla ilgili soruşturmanın sonuçlanması konusunda en çok çaba sarf edenlerden, yargı mensuplarından biriydi. Buna rağmen eylem, tüm dünyanın gözü önünde gerçekleştirildi. Üstelik yakın bir zamanda ortaya çıkan görüntülerden de anlaşılıyor ki, şehit Cumhuriyet Savcımız makamında şehit edildikten sonra güvenlik güçlerimiz tarafından odaya operasyon yapılmış. Bundan da amacın bir süre propaganda yaptıktan sonra Cumhuriyet Savcımızı şehit etmek olduğu net olarak anlaşılmaktadır" diye konuştu.

Milletin son zamanlarda zorlu bir süreçten geçtiğine ve birçok terör eylemine maruz kaldığına dikkat çeken Necip Topuz, "Aziz milletimiz son zamanlarda çok zorlu bir süreçten geçmekte, birçok terör eylemine maruz kalmaktadır. Tüm dünya bilmelidir ki, herhangi bir yerde meydana gelen terör olayına tepkisiz kalmak, bir gün kendilerinin de terör hadisesine maruz kalması ile sonuçlanacaktır. Nitekim Belçika'daki olay bunu bize göstermiştir. Ankara'da, yaşadıklarımız, yine birkaç gün önce dost ve kardeş Pakistan halkına çocukların oynamak için gittiği lunaparkta reva görülen terör eylemi bize göstermektedir ki, dünya artık terör karşısında yekvücut mücadele etmesi gerekmektedir. Aksi halde terörden nemalanmaya çalışanlar, bir gün o terörün kanlı yüzünü kendi vatandaşlarına yönelik gerçekleştiğinde göreceklerdir" şeklinde konuştu.

"KARARLILIĞIMIZDA EKSİLME SÖZ KONUSU DEĞİL"

Terörle mücadele konusunda yargı mensuplarının, üzerilerine düşen görevleri yerine getirdiğini söyleyen Necip Topuz, "Şehit Cumhuriyet Savcımız ile ilgili olarak o tarihte yaptığımız basın açıklamamızda; "bizler için -yargı mensupları peygamber postunda oturuyor- derler, biz o posta bizim kanımızı bulaştıranlara dahi adalet dağıtmaktan imtina etmeyiz" demiştik. Bu konudaki kararlılığımızda herhangi bir eksilme yahut nedamet söz konusu değildir. Terörle mücadele konusunda biz yargı mensuplarına düşen görevleri yerine getirmekteyiz. Getireceğiz de. Aziz Türk milleti tarih sürecinde Anadolu coğrafyasında bin yıldan beri yaşamaktadır. Bu coğrafyada bu kadar uzun süre yaşamak hiçbir millete nasip olmamıştır. Bundan sonra da binlerce yıl yaşayacaktır. Bu vesile ile terör saldırıları sonucu şehit düşen yargı mensuplarına, kahraman güvenlik güçlerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar dilerim" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim