• BIST 9645.02
  • Altın 2411.621
  • Dolar 32.5808
  • Euro 34.7866
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Savcı Arıcan: Bakan bile yargıya olan güvensizliği fark etmişse durum vahim

Savcı Arıcan: Bakan bile yargıya olan güvensizliği fark etmişse durum vahim
Adliyelerde "Adliye Yazı İşleri Müdürlüğü Personel" alımında yapıldığı iddia edilen torpili ortaya çıkaran Savcı Menderes Arıcan'dan, Türk yargısına...

Adliyelerde "Adliye Yazı İşleri Müdürlüğü Personel" alımında yapıldığı iddia edilen torpili ortaya çıkaran Savcı Menderes Arıcan'dan, Türk yargısına güven, itibarın azaldığını belirten Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a cevap geldi. Savcı Arıcan, "Uzun yıllar yurt dışında ikamet eden, yargıyla en az ilgisi, irtibatı olan kişi ve bakanlık bile bunu fark etmişse; derhal gerekli tedbir, önlemlerin alınması gerekmekte Allah ülkemizin yargısını korusun, amin." dedi.

Kızı hakimlik sınavında 90 puanın üzerinde almasına rağmen mülakatta düşük puan verilerek hakim yapılmayan Çanakkale Savcı Menderes Arıcan, Facebook adresinden "Gülsem mi, ağlasam mı bilemedim" başlıklı paylaşımında dikkat çeken ifadeler kullandı. Savcı Arıcan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, "Türkiye'de adalete güven, itibar azaldı." yönündeki açıklamasına "ironili" göndermede bulundu.

"BUNU BAKAN BİLE FARK ETMİŞSE DURUM VAHİM"

Savcı Arıcan, "Sayın Adalet Bakanı, uzun bir yurt dışı gezisi sonrasında (zira, sayın bakan 8-10 yıldır yurt dışında yaşıyor biliyorsunuz) ülkeye döner dönmez, yargıya güvenin ve itibarın azaldığını, ülkenin yargısının yok olmak üzere olduğunu fark etmiş. Ve bunu bir basın açıklaması ile dile getirmiş. Valla bir ülkede yargıya güvenin azaldığını, uzun yıllar yurt dışında ikamet eden ve yıllar sonra ülkeye dönen(!) bir Adalet Bakanı bile fark etmişse; durum gerçekten vahim demektir." ifadesini kullandı.

"ALLAH TÜRK YARGISINI KORUSUN, AMİN"

Savcı Arıcan, "Öyle ya, uzun yıllardan beri yurt dışında ikamet eden ve yargıyla en az ilgisi ve irtibatı olan kişi ve bakanlık bile bunu fark etmişse; demek ki derhal gerekli tedbir ve önlemlerin alınması gerekmektedir. Allah ülkemizin yargısını korusun, amin." sözlerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim