• BIST 9693.46
  • Altın 2508.406
  • Dolar 32.5788
  • Euro 34.7848
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Savaş Mağduru Türkmenlere Yardım

Savaş Mağduru Türkmenlere Yardım
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep'e yerleşen Türkmenlere yardım dağıtıldı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep'e yerleşen Türkmenlere yardım dağıtıldı.

Gaziantep Güneş Mahallesi'nde yapılan yardımlarda, savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi Türkmenlere verilen hijyen paketlerinde temizlik malzemeleri, gıda malzemeleri, çocuk ayakkabıları, iç çamaşırı giysileri, terlikler, çocuk bezleri, çocuk mamaları gibi temel insani ihtiyaçlar yer aldı. Uluslararası bir sivil toplum kuruluşu tarafından yapılan yardımlar, Gaziantep'te 750 Türkmen ailesine ulaştırılırken, yardımlar kapsamında son bir buçuk ay içerisinde Hatay, Adana ve Mersin'de yaşayan 5 bin Türkmen ailesine de destek sağlandığı belirtildi. Sivil toplum kuruluşunun 118 U Yönetim çevresi Yönetmeni Selahattin Atak, yaklaşık 210 ülkede 1,4 milyon üyesi ile insanlığa yardım eden bir kuruluş olduklarını söyledi. Mülteci probleminin son yıllarda bütün dünyanın problemi olduğunun altını çizen Atak, "Sadece Türkiye'nin problemi değil ama bizler bu coğrafyada olduğumuz için diğer uluslara göre bir parça daha etkileniyoruz bu gelişimlerden. Misafirlerimiz var, savaş sebebiyle kendi yurtlarını kaybetmiş insanlar. Buradaki yaşamlarını kolaylaştırmak için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Yerel iş birliğinde bulunduğumuz arkadaşlarımız var. Onlar bu yörede yaşayan bu yöreye gelmiş olan insanları bizlerden daha iyi tanıyorlar. Biz onların yardımıyla bu insanlara ulaşarak bir parça buradaki hayatlarını kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Biz bu gün burada bunlara hijyen paketleri temizlik malzemeleri, gıda malzemeleri çocuk ayakkabıları, iç çamaşırı giysileri, terlikler, çocuk bezleri, çocuk mamaları yani temel ihtiyaç maddelerini temin etmeye çalışıyoruz ve bu konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

Yardım organizasyonuna geçen yıl Ramazan ayında bir arkadaşının "Yardım paketi var, bunu ulaştırın" demesiyle başladıklarını dile getiren Fatma Özdoğuş isimli gönüllü yardımsever ise "Bayrama kadar 350 eve ulaştık. Arkasından gittiğimiz evlerde gerçekten dram yaşanıyor. Çok küçük çok kötü, hijyen olmayan yerlerde yaşıyorlar" ifadelerini kullandı.

"KİMSEYE "AÇIZ" DEMİYORLAR"

Kendileri için Türkmenlerin ayrı bir önemi olduğunu belirten Fatma Özdoğuş, "Hiç kimseye "açız" ya da "yok" demiyorlar. Evlerinde gidip buluyorduk onları. Bu şekilde devam ettiriyorduk. Kurban bayramında çalışmalarımız oldu. 450 eve ulaştık. Daha sonrasında kış gelirken halıları yok, halıyı bırakın, kilimi yoktu. Çocukları çıplaktı. Öyle bir kampanya başlattık. Bize aynı zamanda Türk sağlık-Sen de destek oldu. Gaziantep Şubesi'nin desteği ile dışarıdan yardım geldi. Onları dağıtarak bu güne kadar geldik. Genel olarak Türkmenlere gidiyoruz, Türkmenlere ağırlık veriyoruz" diye konuştu

Savaş Mağduru Türkmenlere Yardım

Savaş Mağduru Türkmenlere Yardım

Savaş Mağduru Türkmenlere Yardım

Savaş Mağduru Türkmenlere Yardım

Savaş Mağduru Türkmenlere Yardım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim