• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Savaş Mağduru Öğrenciler Çanakkale’yi Andı

Savaş Mağduru Öğrenciler Çanakkale’yi Andı
Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriye ve Iraklı öğrenciler, Türk Kızılayı Adana Şubesi ve Yüreğir İMKB MTAL Geçici Eğitim...

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriye ve Iraklı öğrenciler, Türk Kızılayı Adana Şubesi ve Yüreğir İMKB MTAL Geçici Eğitim Merkezi tarafından organize edilen etkinlikte, Çanakkale ruhunu canlandırdı. İstiklal Marşı'nı okuyup, Çanakkale türküsünü söyleyen savaş mağduru öğrencilere, Türk Kızılayı tarafından etli pilav ziyafeti çekildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD), kamp dışında yaşayan Suriye ve Iraklı çocuklara eğitim imkanı sağlamak amacıyla UNICEF işbirliğinde açtığı Yüreğir İMKB MTAL Geçici Eğitim Merkezi'nde, Türk Kızılayı Adana Şubesi tarafından "Çanakkale Biziz" adlı program düzenlendi. Programda, savaş mağduru çocukların oluşturduğu Umut Tiyatrosu, Çanakkale Savaşları'nı anlatan gösteriler sundu. Türk Kızılayı mensuplarının o dönem giydikleri kıyafetleri giyen öğrenciler, Çanakkale ruhunu canlandırdı. Suriyeli ve Iraklı öğrenciler, Çanakkale türküsünü söyleyip, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okudu. Etkinlikte ayrıca, öğrencilerin hazırladığı "Çanakkale" konulu resim ve el işi sergisi açıldı.

Programda, okul öğrencilerine, Türk Kızılayı aşçıları tarafından hazırlanan etli pilav ve ayran ikram edildi.

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, etkinlikte yaptığı konuşmada, bölgede yaşayan toplumların ortak geçmişine dikkat çekerek, "Bizler ortak geçmişi olan, aynı toprakların evlatları olarak vatan mücadelesinde birlikteydik. Bu topraklarda emperyalist güçlere karşı birlikte savaştık. Sınırların ötesinden gelmeniz sizi bizden farklı kılmaz. Siz nasıl "Çanakkale biziz" diyorsanız, bizler de "Hama'yız, Humus'uz, Bağdat'ız" diyor, sizleri sevgiyle selamlıyorum. Programda emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Programa, Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kılınç, Türk Kızılayı Adana Şube Başkan Yardımcısı Reşat Karaca ve Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nimet Dalkır da katıldı.

Savaş Mağduru Öğrenciler Çanakkale’yi Andı

Savaş Mağduru Öğrenciler Çanakkale’yi Andı

Savaş Mağduru Öğrenciler Çanakkale’yi Andı

Savaş Mağduru Öğrenciler Çanakkale’yi Andı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim