• BIST 9079.97
  • Altın 2323.531
  • Dolar 32.3714
  • Euro 34.8891
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

SAÜ’de ’Uluslararası öğrenci tanışma toplantısı’ düzenlendi

SAÜ’de ’Uluslararası öğrenci tanışma toplantısı’ düzenlendi
Sakarya Üniversitesi'nde "Uluslararası Öğrenci Tanışma Toplantısı" düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi'nde "Uluslararası Öğrenci Tanışma Toplantısı" düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi, Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürlüğü'nce ortak olarak düzenlenen toplantı, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Toplantıya Sakarya Üniversitesi'nde öğrenim gören misafir öğrencilerin yanı sıra Sakarya Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya KYK İl Müdürü Arif Özsoy, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Fatih Savaşan, Udef (Uluslararası Öğrenci Dernekleri) Başkanı Mehmet Ali Bolat, TÖMER Müdürü Doç.Dr. Alpaslan Okur, Hüma Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Öğr. Gör. Özlem Aslan Bağcı, Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Mehmet Ali Akpınar, Yedirenk Dünya Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kahraman, ESAM (Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi) Başkanı Harun Kılıçaslan ile öğretim üyeleri de katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, "İnsanlığın varoluşundan beri hak ile batılın mücadelesini veriyoruz. Bizlerin hapsolduğu siyasi sınırlar, gönül coğrafyamıza çok dar geliyor. Sizlerin burada var olmanız bizler için bu anlamda çok önemli" ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör olarak görev yaptığı sürede en iyi yaptığı şeylerin başında uluslararası öğrencilerin sayısını artırmak olduğunu dile getirerek, "Üniversitemizin 95 bin öğrencisi var. Uluslararası öğrencilerin sayısı da bu dönemde 137'den 4 binlere yükseldi. Türkiye dünyaya açılacaksa, oralarda bizi tanıyan, bilen kişiler olmalı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra dünyada bizim lehimize birkaç cümle edecek insan arıyoruz. Biz bunun değerini çok geç anladık. Ülkemizde en az 500 bin uluslararası öğrenci olmalıydı. Türkiye buna çok uygun. Buraya gelen tüm yabancı öğrenciler bizim misafirlerimizdir. En iyi şekilde ağırlamak durumundayız. Bunun için her türlü ortamı sağlıyoruz" diye konuştu.

Yedirenk Dünya Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kahraman ise Türkiye genelinde 190 farklı ülkeden yaklaşık 110 bin uluslararası öğrencinin eğitimine devam ettiğini belirterek, "Sakarya Üniversitesi, buna 100 farklı ülkeden yaklaşık 4 bin öğrenciyle, en fazla uluslararası öğrenciye sahip ikinci üniversite olarak büyük katkı sunmaktadır" şeklinde konuştu.

Sakarya Üniversitesi'nde okuyan uluslararası öğrenciler adına Malili öğrenci Hamza da bir konuşma yaptı. Uluslararası öğrencilerin yaptıklarını anlatan video gösterimi, TÖMER'in hazırladığı, öğrencilerin kendi dillerinde ve Türkçe olarak "Senin Ülkende Darbe Olsaydı Ne Yapardın" başlıklı video gösterimlerinin de yer aldığı toplantı, misafir öğrencilere yönelik ikram, tanışma ve kaynaşma programı ile sona erdi.

SAÜ’de ’Uluslararası öğrenci tanışma toplantısı’ düzenlendi

SAÜ’de ’Uluslararası öğrenci tanışma toplantısı’ düzenlendi

SAÜ’de ’Uluslararası öğrenci tanışma toplantısı’ düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim