• BIST 9008.92
  • Altın 2281.932
  • Dolar 32.3179
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

SAÜ’de Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması

SAÜ’de Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Arapça Dil Grubu Öğrenci Topluluğu tarafından üçüncü kez düzenlenen "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması"...

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Arapça Dil Grubu Öğrenci Topluluğu tarafından üçüncü kez düzenlenen "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Yarışmaya Sakarya Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, MÜSİAD Sakarya Şubesi Başkan Vekili Salih Bakkaloğlu, öğretim üyeleri ve çeşitli fakültelerden öğrenciler katıldı. Program açılışında konuşan Sakarya Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, böylesi güzel bir yarışma tertip etmelerinden dolayı Arapça Dil Grubu Öğrenci Topluluğunu ve İlahiyat Fakültesi Dekanlığını tebrik etti.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bostancı ise, Kur'an okuyan kimsenin doğrudan doğruya Allah'u Teala'nın sözünü dinlemiş ve onunla muhatap olmuş sayılacağını, bu çok şerefli muhataplığı kazanabilmek için de Kur'an'ı Kerimle çokça meşgul olmak gerektiğini ifade etti. Prof. Dr. Bostancı, "Fıkıh alimlerinin Kur'an okumayı doğrudan ibadet sayması anlayışının bir sonucu olarak Kur'an okuma ve dinleme, tarih boyunca bütün Müslüman toplumların büyük hassasiyet gösterdikleri, etrafında çeşitli kurumlar ve kültürel zenginlik oluşturdukları temel bir ibadet tarzı olmuştur" dedi.

Sözlerine bu yıl 3'üncüsü düzenlenen yarışmaya İlahiyat Fakültesi dışından da 13 öğrencinin katılmasının ve Mühendislik Fakültesi'nden katılan bir öğrencinin de finale kalmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek devam eden Bostancı, yarışmaya katkısı olan herkese teşekkür etti. Jüri başkanı Prof. Dr. Alican Dağdeviren'in yarışmada uygulanacak kurallar hakkında bilgi verilmesinin ardından gerçekleşen yarışmanın sonucunda iki tane birincinin olması sebebiyle kura çekilerek birinci belirlendi. Birinci Burak İğdi'ye umre ve tablet, ikinci Durmuş Bulut'a diz üstü bilgisayar ve üçüncü Ahmet Matur'a tam altın hediye edildi. MÜSİAD Sakarya Şube Başkan Vekili Salih Bakkaloğlu yarışmada kura sonucu 2'nci olan Durmuş Bulut'un da MÜSİAD tarafından umreye gönderileceğini söyledi. Yarışma sonunda ayrıca jüri üyelerine ve finale kalan öğrencilere de çeşitli hediyeler takdim edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim