• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

SAÜ’de ‘Kariyer Ve Kişilik’ Semineri Düzenlendi

SAÜ’de ‘Kariyer Ve Kişilik’ Semineri Düzenlendi
Sakarya Üniversitesi Kariyer ve Yetenek Koordinatörlüğü tarafından "Kariyer ve Kişilik " isimli seminer İşletme Fakültesi Sebahattin Zaim Toplantı Salonu'nda...

Sakarya Üniversitesi Kariyer ve Yetenek Koordinatörlüğü tarafından "Kariyer ve Kişilik " isimli seminer İşletme Fakültesi Sebahattin Zaim Toplantı Salonu'nda düzenlendi.

Gerçekleştirilen etkinliğe konuşmacı olarak Saadet Zeynep Kılıç katıldı. 16PF Kişilik Envanteri hakkında bilgi veren Zeynep Kılıç, "16PF, tek bir formdan ve 185 sorudan oluşmaktadır. 16PF Kişilik Envanterinin IPAT tarafından geliştirilen, Davranış Bilimleri Enstitüsü'nün Türk Kültürü'ne adaptasyonunu yaptığı ve sürekli geliştirdiği, farklı beklentilere cevap veren, birbirinden bağımsız 4 ayrı raporu bulunmaktadır. Tüm raporlarda, 16 Temel Kişilik Özelliği ve 5 Genel Kişilik Eğilimi puanları yer alıyor" dedi.

"BU TESTLER SADECE İPUCU VEREBİLİR"

Temel kişilik özelliklerinden bahseden Kılıç, "Grupta Olma İsteği, Problem Çözme, Amaçlarını Gerçekleştirme, Baskınlık, Kuralları Sorgulama, Sosyal Girişkenlik, Mantık veya Duyguyu Kullanım, Başkalarına Güven, Soyuta Odaklılık, Kendini ifade Etme Tercihi, Kendini Sorgulama, Yeniliğe Açıklık, Karar Verme Tarzı, Mükemmeliyetçilik, Gerginlik gibi kişiliğe sahip olabilirsiniz, biz kurumlar olarak bunları ölçüyoruz. Bu testler, kişilik hakkında ipuçları verebilir ama kesin karara varılması için yeterli değildir" ifadelerini kullandı.

"AYAKLARINIZIN ÜSTÜNDE DURUN"

SAÜ'lü öğrencilere iş başvuru süreçleri konusunda tavsiyelerde bulunan Kılıç, " İşe alım süreçlerinde ilk olarak kendinizi hazır hissedin. İkinci olarak ise karşınıza çıkacak bütün zorluklara karşı pes etmeden ayaklarınızın üzerinde durmayı öğrenin, başvurduğunuz şirket hakkında araştırma yapın bilgi sahibi olarak başvurun. Son olarak hayalini kurduğunuz şirketlerde mutlu olmaya çalışın" diyerek sözlerine son verdi.

SAÜ’de ‘Kariyer Ve Kişilik’ Semineri Düzenlendi

SAÜ’de ‘Kariyer Ve Kişilik’ Semineri Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim