• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

SAÜ’de “Kariyer Şampiyonları” İsimli Seminer Düzenlendi

SAÜ’de “Kariyer Şampiyonları” İsimli Seminer Düzenlendi
Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü (SAÜEMK) tarafından düzenlenen "Kariyer Şampiyonları" isimli seminerde, SAÜ'lü öğrenciler iş ve...

Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü (SAÜEMK) tarafından düzenlenen "Kariyer Şampiyonları" isimli seminerde, SAÜ'lü öğrenciler iş ve sanat dünyasının önemli isimleri ile bir araya geldi.

Seminere konuşmacı olarak Gloria Jean's Coffees Ceo'su Mehmet Dinçerler, Yönetmen Selçuk Aydemir ile Radyo Programcısı olan Onur Yar katıldı. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen seminere SAÜ'lü öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Konuşmasının başında başarı ile ilgili tüyolar veren Mehmet Dinçerler, "Başarının formülü en başta hedef koymaktır. Hayatınızda nereye gelmek istiyorsunuz? Öncelikle bunu belirlemelisiniz" dedi. İnsanın kendine keyif alacağı bir hayat kurmasının çok önemli olduğunu ifade eden Onur Yar, "Ne kadar para kazandığın hangi mesleğe sahip olduğunun hiçbir önemi yok" diye konuştu. Selçuk Aydemir ise "Kariyerinizi, hedeflerinizi, başarınızı sevdiklerinizle paylaşın ve hayallerinizin peşinden koşmaktan korkmayın" dedi.

"GÜNEŞİ TUTMAYI HEDEFLEYİN, YILDIZLARLA YETİNMEYİN"

Kariyerine başlamadan önce hangi yollardan geçtiği ve kariyerini nasıl planladığı hakkında bilgiler veren Gloria Jean's Coffees Ceo'su Mehmet Dinçerler, "Ben çok başarılı bir öğrenci değildim ama benim hedefim vardı. Küçüklüğümden beri her zaman çok iyi yönetici, çok iyi iş adamı olmayı çok istemiştim. Babamın her zaman söylediği bir söz var "Oğlum hedeflerini yüksek koy, sen güneşi tutmaya çalış güneşi tutamasan da en kötü yıldızları tutarsın" derdi. Bende hedefi her zaman yükseğe koydum benim için başarı, çok zengin olmak değildir. Hedeflerinize zaman koymak, hedefinizi hangi zaman diliminde nerede olmak istiyorsunuz? Öncelikle bunu belirleyin. Hiçbir zaman başarı arzunuzu ve inancınızı kaybetmeyin. 1 kere başarısız oldum diyerek kabuğuma çekilmedim. Başarı tek başına bir şey değildir her zaman iki kişidir. Çünkü aşağıda çalışmaya başlarken çalışanlarla diyalog kurmayı öğreniyorsunuz. İyi bir yönetici, her işi en iyi yapan değildir işleri iyi yapanların iyi bir senkronizasyonla çalıştırabilmektir. Gloria Jean's sürecinde babama ben bu işi yaparım sen arkamda olma yanımda ol dedim ve başardığıma inanıyorum. Bugün hedef koyacaksanız eğer her zaman güneşi tutmayı hedefleyin, yıldızlarla yetinmeyin" diye konuştu.

BAŞARI, MUTLU OLMAKTIR

'Aşk mı Para mı" isimli kariyer planlama sürecini anlatan Radyo Programcısı Onur Yar, "Ben mesleklerimi aşkla yapıyorum ancak hayatımın büyük bir bölümünde paranın peşinden koştum. Aşk dediğimiz şey; gönlümüzden geçtiği gibi hayat yaşamak para ise akıl, mantığı ve garantiyi temsil ediyor. Parayla beğenilmek istedim, parayla özgür olmak istedim, parayla başarılı olmak istedim. İnsanın iki amacı özgür ve mutlu olmak için. Meslek, kendini ifade edecek bir alan bulmaktır. Bugüne kadar radyo ve tv programcılığı, seslendirme ve seminer işlerini yaptım ve insan aşkla, keyifle, sevgiyle işini yapıp sadece o işe konsantre olduğunda o işle bir yerlere ulaşmaması, tanınmaması mümkün değil. Kısacası bu mesleklerin eğitimi üniversitelerde yok. Hepsi kendini bu işe ait hissettiğinde adım adım yapabileceğiniz meslekler. Sevdiğim şeyleri yakaladım onun da içinde zorluklar var ama sevdiğim şeyler için savaşmak daha iyi. Mesele bir hayat kurmak, bir meslek sahibi olmak değil mesele hayal kurmaktır" diye konuştu.

"HEDEFLERİNİZİ PAYLAŞIN"

Kariyer hayatında ki anılarını SAÜ'lü öğrenciler ile paylaşan Yönetmen Selçuk Aydemir, "Babama sinema yapmak istediğimi söylemek istediğimde babam tam da o zaman sinemadan para kaybetmeye başlamıştı. Bende hayalim bu diyemedim. Kariyer planımı açıklayamıyor olmam babamla beni savaş durumuna soktu. Babamın isteği doğrultusunda Uçak Mühendisliği bölümüne girdim. Üniversite hayatım boyunca çalışmam lazımdı, kısa filmler çekiyorum, hayallerim için koşturuyordum. Askerdeyken 1 sene boyunca 4 tane kısa film çektim. Donanım edinmiştim artık. Gizli bir hayat yaşadım 5'e kadar mühendisim 5'ten sonra sinemacıyım. Filmin fragmanları televizyonda gösteriliyor ben hala babama söyleyemiyorum" dedi.

Programın sonunda konuşmacılar, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

SAÜ’de “Kariyer Şampiyonları” İsimli Seminer Düzenlendi

SAÜ’de “Kariyer Şampiyonları” İsimli Seminer Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim