• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

SAÜ’de Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

SAÜ’de Dünya Kadınlar Günü Kutlandı
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Sakarya Üniversitesi'nde "Semavi Dinlerde Kadın" adlı bir panel düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Sakarya Üniversitesi'nde "Semavi Dinlerde Kadın" adlı bir panel düzenlendi.

SAÜ Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nce Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen panelin açılışında konuşan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, dünyanın her tarafında ve özellikle İslam coğrafyasında kan ve gözyaşının egemen olduğunun görüldüğünü ifade etti. Vali Coş,"Böylesi önemli bir gün vesilesiyle yeryüzünde kan ve gözyaşının en az seviyeye indirilmesi, mümkünse yok edilmesi için, her biri merhamet ve şefkat timsali olan kadınlarımızın öncülüğünde elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Bu konuda bireysel ve toplumsal olarak üzerine düşeni yerine getirenlere de teşekkür ediyorum. 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla bu konuda gerekli duyarlılığın sağlanmasını temenni ediyorum. Bütün kadınlarımızın kadınlar gününü tebrik ediyorum" dedi.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas da konuşmasında üniversitede kadınlarla ilgili birçok farklı programları yapıldığını ve çok sayıda merkez bulunduğunu ifade ederek, "Son olarak da Yedirenk öğrenci topluluğumuz ve yabancı kız öğrencilerimizin oluşturduğu bir merkez kurduk. Onlara üniversitemizin her mekânında ayrıcalıklı yerler veriyoruz. İstedikleri her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Kadınlar günü dolayısıyla özellikle kız öğrencilerimize sesleniyorum. Bizler kadınlara yönelik olarak ne isterlerse yapmaya hazırız" diye konuştu.

Üniversitede 40 bine yakın kız öğrenci bulunduğunu ve birey olarak hepsine önem verdiklerini aktaran Rektör Elmas, "Öğrencilerimizin üniversitemizde rahat bir şekilde eğitim ve öğretimlerini görmesi, kendisini dünyaya hazırlaması, gelecekte değerlerimize ve ülkemize faydalı olması konusunda çok özen gösteriyoruz. Bu konuda kurulan merkezleri ve öğrenci derneklerini çok yakından takip ediyoruz ve destekliyoruz. En önemli yerlerimizi kız öğrencilerimize tahsis ediyoruz. Bunların yeterli olmadığını da düşünüyoruz. Onlar için ne isterlerse yapmak istiyoruz. Tüm kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum" şeklinde konuştu.

KADIN SORUNLARINA BAKIŞIN İNANÇ KAYNAKLARI İNCELENECEK

SAÜ Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nurgül Keser ise konuşmasında, panel aracılığıyla kadın sorunlarına bakışın biraz daha derinden ve ana kaynağından inceleneceğini söyledi. Kadın ve erkeğin rolleriyle orantılı olan kıymetlerinin kültür ile şekillendiğini ifade eden Prof. Dr. Nurgül Keser, "Kültürün en belirleyici unsuru olarak din, kökleri kutsala, dalları topluma, yaprakları bireylere uzanan kültür ağacını besleyen ana kaynaktır. Kadın sorununun tam olarak uyum içerisinde çözülebilmesi için dinin ve geleneğin iyi anlaşılması zorunludur. Katılımlarınızdan dolayı şükranlarımı arz ediyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, panel öncesinde Rektör Elmas ile birlikte sanatçı Betül Burnaz'ın "Mekân'dan ân'a" isimli sergisini gezdi.

SAÜ’de Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

SAÜ’de Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

SAÜ’de Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim