• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

SAÜ’de “Doç. Dr. Sadi Vural Söyleşisi” Düzenlendi

SAÜ’de “Doç. Dr. Sadi Vural Söyleşisi” Düzenlendi
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Robot Topluluğu ve TAF Network ortaklığıyla düzenlenen "Doç. Dr. Sadi Vural Söyleşisi" isimli etkinliği SAÜ Kültür ve Kongre...

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Robot Topluluğu ve TAF Network ortaklığıyla düzenlenen "Doç. Dr. Sadi Vural Söyleşisi" isimli etkinliği SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Robot Topluluğu ve TAF Network ortaklığıyla düzenlenen söyleşiye, TAF Genel Koordinatörü Cemal Alçak ve Osaka Üniversitesi'nden Doç. Dr. Sadi Vural konuşmacı olarak katıldı. Açılış konuşmasını Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yılmaz Uyaroğlu'nun yaptığı söyleşiye SAÜ'lü öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

TAF Network'un amaçlarından söz eden Cemal Alçak, "Bu program yüksek lisans, doktora, post doktora gibi lisans sonrası eğitim ve akademik çalışmalarına yurtdışında devam edecek üniversiteler ve akademisyenlere yönelik bilgi paylaşımı ve iletişim için geliştirilen bir programdır. Yurtdışında kariyer yapmak ve eğitimini devam ettirmek isteyen tüm öğrencilerimizin yurt dışına gitme hayallerini gerçekleştirmek için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Japonya'daki çalışmaları hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Sadi Vural, "Bu güne kadar yüz tanıma teknolojisiyle ilgili birçok çalışma yaptım. Şu anda çalışmam üç yaşındaki bir bebek seviyesinde tanıma yapabiliyor. İnsan beynini örnek alırsak, daha önce görmediği bir şeyle karşılaştığında durur. Çünkü beyin o şeye hazırlıksızdır. Yüz tanıma teknolojisi de aynı şekilde çalışıyor. Japonya'da ufkum açıldı. Daha fazlasının yapılabileceğini gördüm. Türkiye'deki toplum baskısını orada yaşamadım. Bu sayede yeteneklerimin ve yapabileceklerimin farkına vardım" diye konuştu.

Eğitim hayatını Japonya'da sürdürmek isteyen öğrencilere tavsiyelerde bulunan Doç.Dr. Vural, "İlk önce gideceğiniz üniversite ve hocayı bulmalısınız. Hedefleriniz net olmalı ve asla ben yapamam dememelisiniz. Benim hedefim akademik yapıyla endüstriyi birleştirerek çalışmak ve dünya yüz tanıma teknolojisini yönetmek. Nokta atışı yapmanız gerekiyor. Daha sonrasında sisteme kendinizi bırakın sistem sizi öğütür" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim