• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

SAÜ’de Birleşmiş Milletler Dünya Su Günü Kutlandı

SAÜ’de Birleşmiş Milletler Dünya Su Günü Kutlandı
Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen etkinlikle "Birleşmiş Milletler Dünya Su Günü" Çevre...

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen etkinlikle "Birleşmiş Milletler Dünya Su Günü" Çevre Mühendisliği Bölümü'nün mezunları ile birlikte kutlandı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe, Çevre Mühendisliği Bölümü mezunları; Bursa Nilüfer Belediyesi personeli Fatma Gül Aydın, ENTECH Arıtma Sistemlerinden Caner Tokdemir, TEKÇEV Çevre Danışmanlık ve Mühendislik Şirketinde Enes Bayır ile Çevre Mühendisliği Bölümü akademisyen ve öğrenciler katıldı.

"TATLI SU HAVZALARI VE SU KAYNAKLARI KORUNMALIDIR"

Su havzalarının korunması, sulak alanların restorasyonu ve sürdürülebilir kullanımı hakkında deneyimlerini aktaran Fatma Gül Aydın, "Çevre Mühendisliği mesleği sadece insanların değil bütün canlı sistemler ve hatta doğal kaynakların sürdürülebilir varlığı için hizmet sunan bir meslektir. Su canlılık, sağlık, mutluluk, varlık ve sürdürülebilirliğin temel yapı taşıdır. Maalesef tatlı su kaynaklarımıza erişimde gün geçtikçe daha büyük yetersizlik ve zorluklarla karşılaşıyoruz. Su çevre mühendisliği mesleğinin en temel çalışma alanı. Bizler de profesyonel olarak su kaynaklarımızın korunması, kullanımı, arıtımı ve hatta arıtıldıktan sonra yeniden kullanımı gibi su yönetimi alanlarında sorumluluğa sahibiz. Yağmur, kar gibi yağış suları halen en ekonomik arıtma mekanizmaları ve su toplama havzalarının sürdürülebilir yönetiminin bu nedenle profesyonelce yapılması gerekir" dedi.

"ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ DENİNCE AKLA ÖNCE SU VE ATIK SU ARITIMI GELMEKTEDİR"

Endüstriyel, evsel ve tarımsal kullanımlarla kirlenen suların, tatlı su kaynaklarının kalitesini düşüren en önemli nedenler olmaya devam ettiğini söyleyen Caner Tokdemir, "Hem su kaynaklarının korunmasında ve hem de değişik amaçlar için yeniden kullanım suyu elde etmede kirletilmiş tatlı suların arıtımı, halen en yaygın ve katlanılabilir maliyetli çözümdür. Çünkü teknolojik gelişmelere rağmen tuzlu deniz suyunun arıtım maliyeti halen çok yüksektir, minerallerden arındırılmış saf su niteliğindeki su ise içme suyu olarak kullanılmaya sağlık açısından uygun değildir" dedi.

Programın sonunda, Çevre Mühendisliği Bölümü başarılı öğrencilerinin Yüksek Onur ve Onur belgeleri ile günün anısına panelistlere teşekkür belgeleri verildi. Panelin ardından gerçekleştirilen kokteylde öğretim üyeleri, öğrenciler ve önceki mezunlar meslekleri, stajları ve iş imkanları konularında görüşmelerde bulundu.

SAÜ’de Birleşmiş Milletler Dünya Su Günü Kutlandı

SAÜ’de Birleşmiş Milletler Dünya Su Günü Kutlandı

SAÜ’de Birleşmiş Milletler Dünya Su Günü Kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim