• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

SAÜ Öğretim Üyesi Prof.dr. Musa Akoğlu’na “Yılın Hekimi” Ödülü Verildi

SAÜ Öğretim Üyesi Prof.dr. Musa Akoğlu’na “Yılın Hekimi” Ödülü Verildi
Sağlık Bakanlığı tarafından "Yılın Hekimi" seçilen Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.

Sağlık Bakanlığı tarafından "Yılın Hekimi" seçilen Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Musa Akoğlu için bir tören düzenlendi.

Toplum sağlığının korunması ve gelişmesi adına yapmış olduğu başarılı çalışmalar, hekimlik mesleği için göstermiş olduğu üstün gayret ve özveri dolayısıyla Sağlık Bakanlığı tarafından "Yılın Hekimi" seçilen SAÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Musa Akoğlu için SAÜ Rektörlük binası senato toplantı odasında bir ödül töreni gerçekleşti. Törene SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas olmak üzere, YÖK üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, Sakarya Vali Yardımcısı Şakir Özdikici, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Musa Akoğlu ve öğretim üyeleri katıldı.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, "Bugün itibariyle Tıp Fakültemizin gelmiş olduğu noktayı gururla izliyoruz. Gerek eğitim alanında yaptığı çalışmalarda, gerek araştırmada yaptığı çalışmalar, gerekse Sağlık Bakanlığıyla olmamıza karşın önemli bir değer kattığımız Sağlık Bakanlığı hastanesiyle yaptığımız çalışmalarda çok başarılı bir çalışma izliyoruz. Bu süreç zarfında zaten şehrimizde özellikle sağlık alanında 3-4 sene önce çoğu şeyin konuşulmadığı daha ileri hedeflerin konuşulduğu hedeflerin haline geldik. Bu süreç içerisinde rutin işlerin dışında iyi işlerde yapmaktayız. Bundan bir ay önce yaptığımız organ nakli oldu. Bu bizim için önemli bir aşama idi. Belki bir kişi için yapılan bir organ nakli başlangıçtı. Ama devamı gelecek olan ve kuruma çıta atlatan bir husustu. Çünkü bunun yapılıyor olması diğer alanlarda birçok şeyin yapılacağını göstergesi oldu. Burada olan uyumlu atmosfer her türlü başarı sonucu yapabilecektir. Tabi bu işlerde isimli isimsiz kahramanlar olur. Asıl sahada çalışanların görülmez işleri var. Bu görünmez kahramanlardan bir tanesi de Musa hocamızdır. Hakikatten buraya geliş açısında bizler engeller çıkarmamıza rağmen o yoluna her zaman devam etti başarılı oldu. Bu başarısından dolayı da Sağlık Bakanlığı tarafından yılın hekimi seçildi. Kendisine Sağlık Bakanlığı'nın vermiş olduğu belge dışında biz de üniversite olarak mütevazi plaket hazırladık" dedi.

"SAÜ'NÜN YÖK'TE VE TÜRKİYE GENELİNDE PARLAK BİR ALGISI VAR"

Sakarya Üniversitesi'nin hem YÖK'te, hem de Türkiye genelinde parlak bir algısı olduğunu söyleyen YÖK üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, "Sakarya Üniversitesi dualı bir yerdir. Bir manevi dünyanın önemli sultanlarının duası olduğunu düşünürüm ben Sakarya Üniversitesinin. SAÜ'nün sağlam zeminleri var. Hep içimizde güven taşırız. Bu üniversitede çoban yıldızının parlamasını görmek hepimize mutluluk veriyor. Temelleri sağlam atılmış bir üniversitedir. Bu gün ülkemizin en önemli prestiji olan yılın doktoru hocamız Sakarya Üniversitesi bünyesinde bulunuyor. Karaciğer nakli olmuş oldu. Bunları duyurmanın şöyle bir önemi var toplum benim üniversitem var önemli işler yapıyor diyor. Topluma da moral veriyoruz. Ayrıca teşekkür etmeyi az bilen bir toplumuz. İnsanlara teşekkür etmeliyiz. Bir başarı gösteren insanlara gözeten bir akıl olması lazımdır ve bunu topluma duyurması lazım. Böyle bir başarı ve Sakarya Üniversitesi bünyesinde bulunması hepimize mutluluk veriyor. Sakarya Üniversitesi'nin algısı da böyle. Bu algıda rektörümüz Muzaffer Elmas'ında katkısı çoktur. YÖK'te ve Türkiye genelinde SAÜ deyince çok pozitif, parlak bir algı var. YÖK'e bir başvuru gelse ve çok önemli bir durum yoksa Sakarya Üniversitesi bir şey önerdiyse hemen geçer. YÖK'te SAÜ'nün ne kadar imtiyazı olduğunu bilseniz şaşırırsınız. Orada her şeye didik didik bakılıyor. SAÜ gelince geçsin diyorlar. Hocalarımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.

TIP FAKÜLTESİ OLARAK BİZE YAKIŞAN BUYDU

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bu başarının yakıştığını belirten Sakarya Kamu Hastaneler Genel Sekreteri Hasan Sağlam, "Kalite bakımından kilometre taşı olan organ nakli konusu baştan gündeme geldiği zaman kafam karışıktı. Bizler temel işlerimizi halletmemiş gözükürken, bu işi nasıl yapacak idik. Bir yandan bu organ naklini de yapalım dedik ama formalite işleri vardı. Musa hocam bitmez bir enerji ile beni ziyaret etti. Bu işi azimle takip ettik. Sonunda bayrağa göndere dikmiş olmak çok güzel ve gururluyuz. Üniversitemizin uluslar arası çapta işler yaptığını, ödüller aldığını biliyoruz ve gurur duyuyoruz. Tıp Fakültesi olarak da bize yakışan buydu. İşin öğrenci eğitimi ve diğer eğitimlerle alakalı övünecek bir yerde olduğumuzu düşünüyorum. 19 hastanenin veya fakültenin içinde biz iyi iş yapan iki ilden bir tanesiyiz. Biz bu işleri yaparken en büyük destekçimiz rektör hocamızdır hiç şüphesiz. Kemik iliği yapacaz, tüp bebek çalışmalarımız var. İyi hizmetleri yapabileceğimizi düşünüyoruz. İyi bir üniversitenin iyi bir fakültesiyle sağlık bakanlığının burada çalışması ile bu kadar kısa sürede bu kadar güzel işleri yapabilmek gurur vericidir" şeklinde konuştu.

SAĞLIK İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR

Gerçekleşen törende bir açıklamada yapan Vali Yardımcısı Şakir Özdikici, "Son yıllarda hükümetimizin vermiş olduğu destekle tıp fakültemiz böbrek nakilleri, karaciğer ve bir çok nakil yapabilmektedir. Bir taraftan üniversitelerimizin güçlü olması, kaliteli bir ekibi olması diğer taraftan da hastanelerimizle iş birliği yapması kaynaklanan bir ekip sayesinde olmuştur. Bundan sonra da böyle devam edecektir. Sağlık dediğimiz zaman insana direk yapılan yatırımdır. Musa hocamızı ve ekibini tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Musa Akoğlu ise yaptığı açıklamada, "Güzel bir gün ve insanın onur duyduğu bir gündür. Bana bu başarıyı veren üst akıla teşekkür ederim. Arkadaşlarımla beraber bir başarımızdır. Biz her şeyi Allah için yapıyoruz. Üst makamlar taktir etti sevinç duyduk. Bana bugün yılın hekimi ödül verildiyse üst akılın gözü Sakarya Üniversitesi'ni gördü. Bana arkadaşlarım destek verdi. Bu başarı ortak başarıdır" dedi.

Konuşmaların ardından SAÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Musa Akoğlu'na plaketi ve ödülü verildi. Program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

SAÜ Öğretim Üyesi Prof.dr. Musa Akoğlu’na “Yılın Hekimi” Ödülü Verildi

SAÜ Öğretim Üyesi Prof.dr. Musa Akoğlu’na “Yılın Hekimi” Ödülü Verildi

SAÜ Öğretim Üyesi Prof.dr. Musa Akoğlu’na “Yılın Hekimi” Ödülü Verildi

SAÜ Öğretim Üyesi Prof.dr. Musa Akoğlu’na “Yılın Hekimi” Ödülü Verildi

SAÜ Öğretim Üyesi Prof.dr. Musa Akoğlu’na “Yılın Hekimi” Ödülü Verildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim