• BIST 9547.11
  • Altın 2489.554
  • Dolar 32.5024
  • Euro 34.7991
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

SAÜ Akademik Personeller Hedeflerini Değerlendirdi

SAÜ Akademik Personeller Hedeflerini Değerlendirdi
Sakarya Üniversitesi akademik personeli, üniversite eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetlerini değerlendirmek için bir araya geldi.

Sakarya Üniversitesi akademik personeli, üniversite eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetlerini değerlendirmek için bir araya geldi.

Sakarya Üniversitesi Rektörü, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Bölüm Başkanları, Koordinatörler ve Meslek Yüksekokulu Müdürlerinin katılımı ile "Sakarya Üniversitesi 2016 Yılı Değerlendirme Toplantısı" gerçekleştirildi. Toplantıda, SAÜ Lisans Programlarında sürdürülmekte olan eğitim-öğretim programları güncellenme çalışmaları, araştırma-geliştirme faaliyetleri ile kalite ve akreditasyon uygulamaları konuları değerlendirildi. Toplantıda yükseköğretimde misyon-program çıktıları, eğitim planlama, Ar-Ge faaliyetleri, akreditasyon-kalite uygulamaları ve sürekliliğin sağlanması, 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Program güncelleme çalışmaları, eğitim programlarında ölçme ve değerlendirme, lisansüstü programlarında hedefler, SABİS, üniversite-sanayi işbirliği çalışmaları ile merkezi laboratuvar konuları ayrıntılı olarak ele alındı.

Kalite süreçlerine ilişkin geliştirdikleri modelin son yıllarda üniversiteye sürekli olarak başarı sağladığını belirten Rektör Prof. Dr. Elmas, bu sayede başta "EFQM Avrupa Mükemmellik Ödülü" olmak üzere birçok ödül aldıklarını söyledi. EFQM'in 9 ana ve 32 alt kriter ile yaptığı değerlendirmeleri sonucunda "Liderlik" ve "Kurumsal Mükemmellik" başlıklarında ödül aldıklarını aktaran Elmas, iki yıl sonra en üst ödülü de almayı hedeflediklerini söyledi. Çalışmalarıyla Türkiye'deki kamu kuruluşları ve üniversitelere model olmak istediklerini ifade eden Prof. Dr. Elmas, bunun Türkiye'de yayılmasının, kurumların daha iyi yönetilmesini ve gelecek hedeflerine daha kolay ulaşmalarını sağlayacağını kaydetti. Sakarya Üniversitesi'nin ODTÜ URAP 2015-2016 Türkiye sıralamasında 20 basamak birden yükseldiğini aktaran Rektör Elmas, bir önceki sıralamada 54'üncü sırada yer alan SAÜ'nün, Türkiye'deki 136 devlet ve vakıf üniversitesinin değerlendirildiği sıralamada 522 puanla 34'üncü sıraya yerleştiğini söyledi.

Sakarya Üniversitesi Teknokent'in en çok gelişme gösteren Teknokentler arasında olduğunu hatırlatan Rektör Elmas, "Ülkemizin Ar-Ge potansiyeline ve yenilikçi teknoloji üretebilme yeteneğine katkı sağlamak amacıyla 2010 yılında faliyete geçen Teknokentimiz istikrarlı bir şekilde büyümesini sürdürüyor. Teknokentimiz yaptığı başarılı çalışmalarla 17 sıra birden yükselerek Türkiye'deki Teknokentler arasında ikinci sıraya yerleşti. Sakarya Üniversitesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (TGB) Zirvesi'nde "Bir yılda en çok gelişme gösteren ikinci Teknokent" ödülünü aldı" diye konuştu. Sakarya Üniversitesi'nde 36 bölümün akredite olduğunu belirten Rektör Elmas, hedeflerinin tüm bölümlerin akreditasyonunun yapılması olduğunu belirtti.

Üniversitede çalışan herkesin bir görevi olduğunu dile getiren Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, "Üniversitemizde çalışan herkesin görevi, misyonu belli. Herkes üzerine düşen liderlik görevini yapmalı" dedi. Kalite alanında yetkin bir üniversite olduklarının altını çizen Rektör Elmas, "Dünyanın neresinde olursa olsun, herhangi bir kalite kuruluşu gelsin, üniversitemizi incelesin. Biz buna hazırız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim