• BIST 9693.46
  • Altın 2507.379
  • Dolar 32.5825
  • Euro 34.7754
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Saturder Emitt Turizm Fuarına Katılarak Bölge Turizmi Tanıttı

Saturder Emitt Turizm Fuarına Katılarak Bölge Turizmi Tanıttı
Sarıkamış Turizm Derneği (SATURDER) Emitt Turizm Fuarına katılarak Bölge Turizmi tanıttı.

Sarıkamış Turizm Derneği (SATURDER) Emitt Turizm Fuarına katılarak Bölge Turizmi tanıttı.

Bu yıl 20.Düzenlenen Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı (EMİTT)'e SATURDER tam kadro katılarak bölge turizmi kurulan stantta katılımcılara anlattılar.

EMİT Fuarını değerlendiren Sarıkamış Turizm Derneği Başkanı Mir Hasan Taş, "Bu yıl 9 uncu kez katıldığımız EMİTT Turizm Fuarına Sarıkamış ve Kars Bölgesi'nde mevcut bulunan tüm Turizm İşletmecileri ile birlikte katılarak, bölge Turizmi tanıtımında katkıda bulunduk. Oldukça yoğun ziyaret edilen Standımızda gerekli tanıtımı ve misafirperverliğimizi gösterdik. Bu konuda Acente, Tur Operatörleri ve Basınla yapmış olduğumuz görüşmelerde Bölge Turizmi konusunda bizleri hiç yalnız bırakmayan Sarıkamış Kaymakamımıza, Sarıkamış Belediye Başkanımıza, İl Kültür ve Turizm Müdürümüze, Serhat Kalkınma ajansı yetkililerine ve Diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlara ayrıca teşekkür ederim. Birer Turizm Elçisi gibi davranarak katkıda bulundular" dedi.

Taş, kendilerine bu ortamı sağlayan ve yalnız bırakmayan Vali Günay Özdemir'e, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'ya da yakın İlgi ve alakasına teşekkür etti.

Gerek yurt içi ve gerek se yurt dışı acente, ve tur operatörleri ile yapmış olduğumuz görüşmelerin sonucunu ve bizlerden taleplerini birer rapor olarak Valilik ve ilgili kurumlara sunacağız diyen Mir Hasan Taş, "Bu tür Fuar organizasyonları bölge Turizminin tanıtımında önemli rol oynamaktadır. SATURDER olarak yaklaşık 3 yıldır yurt içi ve yurt dışı turizm fuarlarına katılarak Sarıkamış ve Kars tanıtımında bulunmaktayız. Talepleri analiz ederek İlgili kurumlarla paylaşmaktayız" diye konuştu.

Taş, EMİTT yapmış oldukları görüşmeler neticesinde ilgili Acente ve Tur Operatörlerinin kendilerinden taleplerini ise şöyle sıraladı:

Bölge Tanıtımının daha etkin olarak yapılması, Festivallerin yapılarak tanıtımda unsur oluşturulması, Uçak sefer sayılarının artırılarak, Turizm odaklı yapılması, ücretlerinin düşürülmesi, Sarıkamış Bölgesinde Kayak sonrası alternatif eğlence merkezlerinin oluşturulması, Turizm tesislerinin birbirileriyle sinerji oluşturularak, hizmet alanlarını genişleterek müşteri memnuniyeti sağlanması, Kültür turlarının Organizasyonunda Sarıkamış İlçesinin Kars'la bütünleştirilerek paket hazırlanması, Turizm altyapı ve planlama projelerinin bitirilerek biran evvel hayata geçirilmesi gerekiyor.

Taş, Acente ve Tur operatörlerinin talepleri doğrultusunda acil halledilmesi gerek unsurların olduğu, bu hususların SATURDER olarak Bölge Turizm'ini canlandıracağı kanaatinde olduklarını sözlerine ekledi.

Saturder Emitt Turizm Fuarına Katılarak Bölge Turizmi Tanıttı

Saturder Emitt Turizm Fuarına Katılarak Bölge Turizmi Tanıttı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim