• BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Satso’da Olağan Aylık Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Satso’da Olağan Aylık Meclis Toplantısı Gerçekleşti
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ Başkanlığında meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ Başkanlığında meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

SATSO TV'den de canlı olarak yayınlanan Nisan Ayı Meclis toplantısında yoklama ve gündem maddelerinin oylanmasının ardından 1123 nolu Meclis oturumuna ait tutanak görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Mart ayı Kat'i Mizan ve ekleri ile Bütçe İzleme Raporu Hesap İnceleme Komisyonu Başkanı Melih Kaykayoğlu tarafından okunmasının ardından oylanarak, meclis üyeleri tarafından tasdik edildi.

SATSO Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci, "Geçtiğimiz ay TÜİK 2015 büyüme rakamlarını açıkladı. yüzde 4'lük bir büyüme ile 2015 yılını kapattık. Son çeyrekteki yüzde 5,7'lik büyüme ise iş dünyasını memnun etmiştir. 25 çeyrektir kesintisiz bir büyüme var. 2016 yılında da inşallah daha iyi sonuçlarla karşılaşırız diye temenni ediyorum. Bunun için iş dünyası üzerine düşeni yapıyor ve yapmaya devam edecektir" dedi.

SAKARYA İHRACATÇI İLLER SIRALAMASINDA 9. SIRADA

TİM'in açıkladığı Mart ihracat rakamları da olumlu olduğunu belirten Yılgenci, "2016'ya güzel başladık inşallah böyle devam eder. Mart ayı ihracat rakamlarına göre Türkiye İhracatı, yüzde 2,6 artışla 11,5 milyar dolar oldu. Sakarya'mız ihracatçı iller sıralamasında 9. Sırada olmaya devam ediyor. Şubat ayına göre yüzde 5,3 artış, 156 milyon 600 bin dolar ihracatımız var. İhracatı yükseltmek adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Aralık ayında Çin seyahatimiz olmuştu. Şimdi de Almanya'ya gidiyoruz. Dünyanın en önemli fuarlarından biri olarak kabul edilen ve 24-29 Nisan 2016 tarihlerinde açık olacak "Hannover Uluslararası Sanayi Fuarı", küresel ölçekli çalışmaların yerinde incelenmesi, Sakarya'mızdaki yatırım fırsatlarının dünya ile paylaşılması, iş dünyamızın sektör ve ihracat tecrübelerinin artırılması açısından önemli imkanlar sunuyor. Meclis toplantımızı da bu sebeple bir hafta önceden yaptık. Olumlu bir çalışma olacaktır. Katılan meclis üyelerimize başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

MESLEK LİSELERİ TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE

Meslek Komitelerinin Sorunlarının Görüşülmesi Maddesinde kürsüye gelen Meclis Üyesi Murat Kurtuluş ise Meslek Liselerindeki mobilya bölümlerinin kapatılmaya başlandığı bilgisini vererek "Fatih Endüstri Teknik Meslek Lisesi ve 1. Meslekte mobilya bölümleri kapatılmaya başladı. Mobilya bölümüne kontenjan verilmiyor." diyerek SATSO'nun bu konuda çalışma yapmasını talep etti.

29. Meslek Komitesi'nden Meclis Üyesi Bülent Karslı nitelikli istihdam ve sanayi sektörünün ihtiyaç duyduğu ara eleman yetiştirme konusunda SATSO'nun çalışmaları konusunda bilgi talep ederek "Sakarya meslek liseleri alanında Türkiye ortalamasının üzerinde yer alıyor. Meslek Liseleri konusunda yaklaşık %55 oranında olan okullaşmanın verimini artırmak gerektiğini düşünüyorum. İstihdam anlamında bu oran ve sonuçları önemli" diye konuştu.

Satso’da Olağan Aylık Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Satso’da Olağan Aylık Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Satso’da Olağan Aylık Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim