• BIST 9454.03
  • Altın 2503.803
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.823
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

SATSO Başkanı Kösemusul’dan büyüme değerlendirmesi

SATSO Başkanı Kösemusul’dan büyüme değerlendirmesi
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Türkiye'de yüzde 4'lük büyümenin çok önemli olduğunu söyledi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Türkiye'de yüzde 4'lük büyümenin çok önemli olduğunu söyledi.

TÜİK tarafından açıklanan 2015 yılı büyüme rakamlarını değerlendiren Kösemusul, IMF, Dünya Bankası ve OECD büyüme tahminlerinin yüzde 3,5'i aşmadığına dikkat çekti. 2015 başında Orta Vadeli Plan'da hedeflenen yüzde 4'lük büyümenin özellikle son çeyrekteki yüzde 5,7'lik oldukça başarılı bir büyüme ile sağlanmış olmasının iş dünyasının gayretlerini yükseltmesi açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Kösemusul, "2016 yılında bu performansın artarak sürmesi en büyük arzumuzdur." dedi.

Sanayi üretimindeki artışın tahminleri olumlu yönde güncellediğini belirten SATSO Yönetim Kurulu Başkanı, hedeflerle uyumlu bir büyüme performansının güveni yükselttiğini açıkladı. Kesintisiz büyümenin istikrar ve güven ortamı için değerli olduğunun altını çizen Mahmut Kösemusul, büyümenin artarak devam etmesi ve kişi başına düşen gelirin yeniden yükseliş trendine girmesi için bürokrasiye ve iş dünyasına önemli görevler düştüğünü hatırlattı.

Global ekonomide yaşanan gelişmeler, Türkiye'nin ve dünyanın terör başta olmak üzere yaşadığı birçok soruna rağmen Türkiye'nin kararlı yürüyüşüne devam edeceğine inandığını anlatan Kösemusul, şunları kaydetti: "İş dünyası olarak ülkemize, milletimizin emek ve gayretlerine, iş dünyamızın azmine inanıyoruz. Zamanın ruhuna uygun yeni yöntemler uygulayarak sanayinin niteliğini yükseltmek için gayret etmeliyiz. Ekonomideki yapısal reformların, güçlü sermaye ve finansmana kolay ulaşımın öneminden bahsediyoruz. Kişi başına düşen gelir tahminlere çok yakın durumda. Tahminler 9 bin 286 dolar, TÜİK'in açıkladığı ise 9 bin 261 dolar. Beşeri sermayeye daha çok önem vermeliyiz." diye konuştu.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim