• BIST 9506.67
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Satso 33. Meslek Komitesi’nden Sektörel Çalışmalar Toplantısı

Satso 33. Meslek Komitesi’nden Sektörel Çalışmalar Toplantısı
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu makine imalatçılarının oluşturduğu 33. Meslek Komitesi, grup üyeleri...

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu makine imalatçılarının oluşturduğu 33. Meslek Komitesi, grup üyeleri ile bir araya gelerek sektörel çalışmalar konusunda istişarede bulundu.

SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve komite üyesi Günay Güneş, 33. Meslek Komitesi Başkanı Kadir Ahmet Tecelli, Başkan Yardımcısı Bora Ali Atalay, Komite Üyeleri; Şenol Çalışkan, Mehmet Manav'ın ev sahipliğindeki toplantı Limapark Hotel'de gerçekleştirildi. Toplantıya ayrıca, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Nadir Öztürk, SAMİB Başkanı Metin Kar, SAÜ Teknokent Genel Müdürü Tahsin Engin, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Ayhan iştirak etti.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren 33. Meslek Komitesi'nden SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Güneş, "Makine sektörü ülkemizin çok önem verdiği bir sektör. Bu sektörü biz nasıl geliştiririz, mevcut durumu nedir, nereye gitmemiz lazım, iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Değerlendirmek ve nereye gideceğimizi görmek için aslında nerede olduğumuzu bilmemiz lazım. Zaten artık işletmelerde sistemlerde verilerle yönetiliyor, bu anlamda Marmara Kalkınma Ajansı'nın da bir çalışması var. Makine imalat sektörü çok hızla büyüyor, hem sektör genişliyor, hem de fiyatlar aşağı iniyor buna uyum sağlamamız gerekiyor" diye konuştu.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Ayhan da makine imalat sektörü ile ilgili MARKA tarafından içerikli bir rapor hazırlandığını belirterek bu raporun sektör adına ilk rapor olduğu bilgisini verdi. Genel Sekreter Ayhan konuşmasında, "Makine hem kendi imalat sektörü içerisinde hem de diğer sektörler içinde önemli bir yere sahip dolayısıyla bu alandaki çaba çok önemli. Hepinizin bildiği gibi biz de 500 milyar dolar ile 2023'ü hedefliyoruz, burada makine imalat sektörünün de önemli bir payı var. Makine sektöründen 100 milyar dolara yakın bir beklenti planlanmaktadır. Ancak sektörde teknoloji kullanımı öne çıkan bir husus. Artık biraz daha farklı davranmalı, teknolojinin yoğun olduğu üretime yönelmeliyiz. Bölgemiz makine imalat sektöründe güçlü bir yere sahiptir. Teknolojik ilerleme, ürün geliştirme ve tasarımın da içinde olduğu bir alana gitmemiz gerekiyor. Bizler elimizden geldiğince bölgenin bu tür gelişmesine katkı sağlayacak çalışmaları hep birlikte yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

MARKA Uzmanları tarafından yapılan sektörel bilgilendirmenin ardından sektörle ilgili istişare ve değerlendirmeler neticesinde makine imalat sektörünün bölgedeki durumu ile ilgili hazırlanan rapora katkı sağlanması hedeflendi.

Satso 33. Meslek Komitesi’nden Sektörel Çalışmalar Toplantısı

Satso 33. Meslek Komitesi’nden Sektörel Çalışmalar Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim