• BIST 9524.59
  • Altın 2492.847
  • Dolar 32.5154
  • Euro 34.7265
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Satrançta kadınlarıa pozitif ayrımcılık

Satrançta kadınlarıa pozitif ayrımcılık
Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, gelecek sezon kadın sporculara yönelik özel çalışmalar yapılacağını söyledi.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, gelecek sezon kadın sporculara yönelik özel çalışmalar yapılacağını söyledi.

Gülkız Tulay, yaptığı açıklamada, öncelikle bütün çocukların, daha sonra da kadınların satrançla ilgilenmesini çok istediğini belirtti. Kadın federasyon başkanı olarak, kadınlara pozitif ayrımcılık yapmak istediğini ifade eden Tulay, Adana'da düzenlenen Türkiye Satranç Şampiyonası'nda finale 14 kişinin kaldığını, bunlardan birinin kadın olduğunu dile getirdi. Satrançta kadınların ön plana çıkması için gayret gösterdiklerini vurgulayan Tulay, "Kızlarımızın, kadınlarımızın satranca biraz daha fazla destek olmalarını, satrançta biraz daha fazla işin içine girmelerini arzu ediyorum" dedi.

Kadın sporculara yönelik hedeflerde istenilen noktaya ulaşamadıklarını anlatan Tulay, şöyle konuştu: "Kızlarımızın satrançla daha çok ilgilenmeleri anlamında çalışma ve gayret içindeyiz. Yıllardır devam eden Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası var, kadınların yarıştığı. Böyle bir pozitif ayrımcılığımız var. Zaten şampiyonalarımız da sadece erkeklerin yarıştığı bir organizasyon değil. Erkeklerin katıldıklarına kadınlarımız da katılabiliyorlar. Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapmaya çalışıyoruz. 2016'da kadın sporcularımıza biraz daha fazla zaman ayırıp, onlara daha çok yer vermeyi hedefledik. Şu an milli takımla ilgili yaptığımız çalışmalarda kadınlarımız biraz daha kuvvetli yer alacak" dedi.

Sadece kadınların katıldığı turnuvalar

Federasyon Başkanı Gülkız Tulay, kadınların, erkeklerin de yarıştığı organizasyonlarda yer alabildiği gibi sadece kadınların katıldığı turnuvalar da düzenlediklerini dile getirdi.
Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası'nın bunların başında geldiğini anlatan Tulay, "Kentlerimizde il temsilciliklerimiz aracılığıyla Kadınlar İl Birinciliği Turnuvası düzenliyoruz. Bunun gibi örnekleri önümüzdeki süreçte daha da artırarak kadınlarımızın satrancın içinde daha fazla yer almasını sağlayacağız" diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim