• BIST 9530.47
  • Altın 2482.192
  • Dolar 32.4467
  • Euro 34.7961
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Satranç Festivali Manavgat’ta Başladı

Satranç Festivali Manavgat’ta Başladı
Türkiye Satranç Federasyonu tarafından İş Bankası'nın katkılarıyla düzenlenen ve 81 ilden 7'den 70'e 2 bin 236 sporcunun katıldığı Türkiye Küçükler,...

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından İş Bankası'nın katkılarıyla düzenlenen ve 81 ilden 7'den 70'e 2 bin 236 sporcunun katıldığı Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonaları Manavgat'ta başladı. Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, üretilen projelerle satrancı kapalı odalardan meydanlara çıkartıklarını söyledi.

29 Ocak Cuma günü düzenlenecek olan ödül töreni ile sona erecek satranç şampiyonalarına 81 ilden 2 bin 236 sporcunun katılmış olmasından memnuniyet duyduğunu belirten Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, "Özellikle küçükler ve yıldızlarda geçen yıl 65 ille bir katılım olmuştu. Rekor diyebileceğimiz bir sayıydı. Bin 570 sporcu katılmıştı. Hedefimiz bu yıl için 81 ile çıkmaktı ve bugün burada 81 ilden katılan 2 bin 236 sporcuyla ilk turu başlattık" dedi.

"LİSANSLI SPORCU SAYIMIZ 200 BİNİN ÜZERİNDE ARTTI"

Geçen yıla oranla daha fazla ilden katılım olmasını, son bir yılda yürüttükleri projelere bağlayan Tulay, "Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgeleri'nde federasyon il temsilcilerinin katkısıyla yürüttüğümüz projelerle, inanılmaz derecede yoğun ilgi gördük. Sadece bu çalışmalar sonunda lisanslı sporcu sayımız geçen sene içerisinde 200 binin üzerinde artış gösterdi. 81 ilin federasyon temsilcileriyle birlikte yürüttüğümüz çalışmalar sonunda, Türkiye'de en fazla lisanslı sporcusu olan federasyon olduk" diye konuştu.

"MİLLİ TAKIM HAVUZUNA GİRECEKLER"

Şampiyonayı sadece yarış olarak düşünmemek gerektiğini, satranç sporunun önde gelen isimlerinin sporcularla söyleşilere katılarak dolu dolu bir turnuva geçirdiklerini söyleyen Gülkız Tulay, "Oldukça büyük bir ilgi gördük bu yıl. Çok güzel bir organizasyon, fiziksel şartlar uygun. Velilerimiz, sporcularımız, antrenörlerimiz memnun. Sadece 2 bin 236 sporcu diye düşünmemek lazım, şu anda burada 5 bin kişiyiz. Satrançla geçireceğimiz bu etkinliği dolu dolu geçirmek istiyoruz. Her akşam bir konuk ağırlıyoruz. Son olarak Türkiye'de Satranç Müzesi'nin kurucusu Akın Gökyay'ı konuk ettik. Konunun uzmanı başka arkadaşlar da konuğumuz olacak. Son derece güzel, son derece gelişen bir satranç atmosferinde, böylesine bir katılımla şampiyonayı gerçekleştirdiğimiz için ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu biz kendimiz görüyoruz. Bundan sonra da geniş katılımlı turnuvalar düzenlemeyi kendimize hedef ediniyoruz" dedi.

Turnuvada müsabakalar sonunda dereceye girecek olanların milli takım havuzuna gireceğini belirten Tulay, "Turnuva bittiğinde belli kriterlerde, belli yaş gruplarında dereceye giren sporcularımız milli takım havuzuna girmiş olacaklar. Milli takıma girecek olan bu sporcularımızı milli takım kamplarında eğiterek turnuvalara göndereceğiz" diye konuştu.

SATRANÇ MEYDANLARA ÇIKIYOR

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun katkılarıyla "Satrançla Büyüyorum" projesini uyguladıklarını ifade eden Satranç Gülkız Tulay, "Bin anaokulunda satranç sınıfları ve köşeleri açtık. Biliyoruz ki bir birey ne kadar erken yaşta satranç sporuna başlarsa o kadar uzun süre bu sporun içerisinde kalıyor" dedi.

Satrancı dört duvar arasından çıkardıklarının altını çizen Tulay, "Bu sene okullar açılmadan bir hafta önce yaptığımız, sokakta satranç var projesi. Malum satranç kapalı mekanlarda oynanan bir spor, bizim hedefimiz dört duvar arasından satrancı meydanlara çıkartmak, alanlara taşımaktı. Bu anlamda güzel bir projeye imza attık, çok ses getirdi, çok büyük destek gördü. Bu projenin bir başka getirisi de, belediyelerle yaptığımız görüşmelerde, çalışma alanlarını açmak. Hatta ilk adımı da Yalova Belediyesi ile attık, şu anda Yalova'da bir satranç parkı açılmak üzere. Diğer illerde, ilçelerde, okullarda, üniversitelerde satrançla ilgili projeleri geliştirmek için federasyon olarak elimizden geldiğince yoğun olarak çalışıyoruz" diye konuştu.

Satranç Festivali Manavgat’ta Başladı

Satranç Festivali Manavgat’ta Başladı

Satranç Festivali Manavgat’ta Başladı

Satranç Festivali Manavgat’ta Başladı

Satranç Festivali Manavgat’ta Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim