• BIST 9576.8
  • Altın 2479.762
  • Dolar 32.503
  • Euro 34.6364
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Satıoğlu’ndan Akademisyenlerin Bildirisine Tepki

Satıoğlu’ndan Akademisyenlerin Bildirisine Tepki
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şube Başkanı Berat Satıoğlu, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi Grubu'nun...

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şube Başkanı Berat Satıoğlu, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi Grubu'nun bildirisini kınadı.

Satıoğlu, yaptığı açıklamada, akademisyenlerin bildirisinin terör örgütünü aklamaya yönelik ve bölücülerin üslubunu yansıttığını belirtti. Bildirinin devleti ve güvenlik güçlerini suçladığına işaret eden Satıoğlu, şunları kaydetti: "Bildiriyi yayınlayarak terör örgütünü aklamaya çalışmış ve devletimizi suçlamışlardır. İftiralarla dolu bu metin, açık bir ihanettir. Terör örgütünün katlettiği çocukları, şehit ettiği asker ve polislerimizi görmezden gelip devleti suçlamanın, Türkiye'yi katliamcı gibi göstermenin terörün amacına hizmet etmektedir. Bu anlamda kendisini "bilim insanı" olarak tanıtan bazı akademisyenlerin, terörü meşrulaştırmaya çalışması insanlık adına utançtır. Bu ihanet bildirisini yazanları ve onaylayanları kınıyoruz. Bırakın bilim insanını, akıl, insaf ve vicdan sahibi hiç kimse terör örgütünü meşrulaştırmaya çalışmaz. Terör örgütü zulmü yüzünden göç eden genç, yaşlı, kadın çocuk on binlerce vatandaşımıza karşı kör, sağır, dilsiz olan bu sözde aydınlar, vatandaşa şefkat elini uzatan devletimizi suçlamaya kalkmışlardır"

"Vatansever duyarlı akademisyenlerimiz, bu bildiriye sessiz kalmamalıdır" diyen Satıoğlu, sözde aydınların rahatsızlık duyduğu şeyin, sürekli suçladıkları devletin o bölgede vatandaşa şefkat elini uzatması olduğuna dikkat çekti.

Teröre destek anlamına gelecek eylemlerde bulunan çevrelerin şehitlerin, gazilerin, yetim kalan şehit evlatların, ölen çocukların ve sivil vatandaşların vebali altında kalacağını aktaran Satıoğlu, şöyle devam etti: "Vebali altında kalacaklardır. Unutulmasın ki akademik camia sadece bu bin yüz sözde akademisyenden ibaret değildir. Vatansever duyarlı akademisyenlerimiz bu bildiriye sessiz kalmamalıdır. Geçtiğimiz günlerde 4 mahallesinde hendeklerin bulunduğu Şırnak kent merkezinde esnafa 4 gün kepenk kapattırıldı. Lafa gelince bölge halkının hakkını savunduklarını söyleyenler, bölge insanının para kazanma ve markete gitmek gibi en doğal hakkını gasp ettiler. Bu bir tezat değil de nedir Allah aşkına. Hendek bulunan mahallelerdeki yöre insanı başka yere kiraya çıkıyor. Bunun adı Kürtlerin hakkını savunmak mı gasp etmek mi? Çoğu 15-20'li yaş grubundan oluşan gençler esnafı tehdit ederek kepenk kapattırıyor. Olacak şey değil. O kepengi Kastamonu'da kapattırmaya kalksınlar görelim, acaba güçleri yeter mi?"

Satıoğlu, sözde akademisyen topluluğunun hepsinin bazı gerçekleri algılaması için tayinini Cizre ve Silopi'ye istemeleri gerektiğini kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim