• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C

Satar’dan skandal kitaba sert tepki

Satar’dan skandal kitaba sert tepki
"Çiçek Bahçesi" adlı skandal kitaba tepki gelmeye devam ediyor.

İstanbul Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile AKP’li Esenler Belediyesi’nce ortaklaşa gerçekleştirilen “Bir Kitap, Bir Dünya” projesi kapsamında ilkokul 4’üncü sınıf öğrencilerine dağıtılan “Çiçek Bahçesi” adlı skandal kitaba bir tepki de Anadolu Eğitim Sendikası İstanbul İl Başkanı Mehmet Satar’dan geldi.

Kadınlara ve sanatçılara yönelik çok ağır ifadeler içeren kitaba sert tepki gösteren Satar, kadın, din ve siyaset ekseninde yalan-yanlış mesajlar içeren şeylere “kitap” denmesini hakaret saydıklarını söyledi.

“İyi aslan tarafından huzur içerisinde yönetilen orman, ülkesinde darbe yapmak isteyen sırtlanların” anlatıldığı çocuk kitabında, çalışan kadınlar “Dişi hayvan” olarak tanımlanıyor ve “Dişi hayvanlara özgürlük verdiğimizde, kendilerini erkeklerle bir tutacaklar. Çalışmaya başladıklarında, ailelerine ayıracak vakit bulamayacaklar” deniliyor.

Kitabı, “Cüneyd Suavi” takma adıyla Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Şükrü Şumnu yazdı.

Takma isim kullanmasını ilginç bir gerekçe ile açıklayan Şumnu, “Üniversitede görevim olduğu için sıkıntı olmasın diye”  takma isim kullandığını kaydetti. 

Şumnu, “Kitabı çocuklara yönelik yazdım. Tıpkı Aslan Kral’daki gibi bir çocuk çizgi hikâyesi. Oradaki hikâye hayvanlar âleminde geçiyor. Detaya girmeye gerek yok. Böyle çocuk hikâyelerinde abartı olur” dedi. 

AES İstanbul İl Başkanı Mehmet Satar’dan sert tepki

Anadolu Eğitim Sendikası İstanbul İl Başkanı Mehmet Satar, skandal kitabı toplatmak için 5 Mart’ta Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurdu.

Satar, “Bu kitap gibi onlarca kitap on binlerce öğrenciye dağıtılıyor. Kitap içeriklerinden sınav yapılacak, şampiyonlar Umre ziyareti ile ödüllendirilecek. Biz körpe beyinlerin kirletilmesine razı gelmeyeceğiz. Kadın, din ve siyaset ekseninde yalan-yanlış mesajlar içeren şeylere “kitap” denmesini de hakaret sayarız” dedi.

İşte skandal kitaptan örnekler

Çocuklara dağıtılan "Çiçek Bahçesi" adlı skandal kitapta, çalışan kadınları aşağılayan bazı bölümler şöyle:

SIK SIK EŞ DEĞİŞTİRSİNLER: Dişi olanların güzellerini seçin. Bunları ‘sanatçı’ adıyla meşhur edip paraya boğacağız. Birçoğunu içki ve uyuşturucuya alıştıracak, bu durumu da normal bir şey gibi göstereceğiz. Sık sık eş değiştirmelerini alkışlayacağız. Onlara benzemeye çalışan gençleri de ‘boş kafalar’ haline sokacağız”.

“EŞİTSİNİZ” DEYİP YOLDAN ÇIKARALIM: Dişi olanlardan daha çok korkuyoruz. Verdiğimiz özgürlükle, zaten bizim esirimiz olacaklar. Yani istediğimiz her şeyi yapacaklar.

Haber: Mehmet ŞAHİNCİLEROĞLU

2-107-001.jpg

kitap-kapak-(2).jpg

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim